Online Shop

januari 26, 2021

Zyan Desoete – Club Brugge: Interview

Zyan Desoete Club Brugge

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Zyan Desoete

Huidige club: Club Brugge
Vorige Club: Groene leeuwen Ruiselede
Geboortedatum: 23-01-2007

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen en om als keeper verder te gaan?2021-01-26T23:14:49+01:00

Ze zeggen wel eens dat voetbal een stom spelletje is. Dat het 22 mannen zijn die achter een bal lopen om hem daarna weer weg te trappen. Nu voetbal is veel meer dan dat. Het is een passie, het is een levensstijl. Iets waar heel je leven om gaat draaien. De eerste 4 jaar van Zyan Desoete zijn voetbalcarrière waren niet als doelman of zoals je misschien al gelezen hebt als spits. Raar maar vaak is het zo dat doelmannen begonnen zijn als spits of als favoriete andere positie “Spits” hebben. Voor Zyan zelf begon zijn carrière als verdediger, maar het leek hem altijd zo leuk om tussen de palen te staan. Op een dag vroegen ze om eens te keeperen en de liefde was meteen overgeslagen. Zo leuk de reddingen, het vuil worden (minder voor de mama) en nog zoveel meer en dat gevoel is hij tot de dag van vandaag nooit meer kwijtgeraakt.

Welke keepers bewonder je?2021-01-26T17:11:47+01:00

Manuel Neuer is niet alleen op het veld, maar ook naast het veld een groot voorbeeld voor velen onder ons. Het is een doelman die zowat alle eigenschappen bezit van wat een keeper moet hebben. Zo is hij niet alleen ijzersterk met zijn ongeziene reflexes, maar hij komt ook aardig uit de voeten als het op meevoetballen aankomt.

Hoe zou je jezelf definiëren als keeper?2021-01-26T17:13:12+01:00

Als moderne doelman moet je bijna even technisch onderlegd zijn als je medespelers. Zo moet je bijna perfect tweevoetig zijn wil je een kans maken om als elite doelman de verdere jeugdcategorieën af te werken. Talent is dus één ding, maar met alleen talent kom je er niet Wanneer je talent met hard werken kan combineren sta je alvast een stap in de goede richting.  Om zowel een goede Rechter als Linker voet te hebben, moet je hard trainen op beide voeten. Ook al lukt het niet altijd, is het niet perfect en soms zelf tot vervelens toe dan pas ga je beter worden en zullen beide voeten vooruitgang maken. 

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2021-01-26T17:14:40+01:00

Een moderne doelman moet volgens Zyan Desoete een beetje de tweeling worden van zijn grote voorbeeld. Je moet durven meevoetballen met lef, maar evenzeer de tactische bespreking van je coach kunnen omzetten in het bijsturen van je ploegmaats.

Hoe bereid je je persoonlijk en je keepershandschoenen voor op een wedstrijd?2021-01-26T17:16:29+01:00

Keepershandschoenen zijn voor een doelman nu eenmaal het belangrijkste materiaal wat je nodig hebt. Over goed materiaal beschikken is natuurlijk één, maar je moet er als doelman ook goed zorg voor dragen zodat je steeds het beste uit je handschoenen kan halen. De latex van keepershandschoenen is een beetje zoals onze huid. Wanneer we onze huid nat maken gaan de poriën zich openzetten, maar wanneer we het te nat maken krijgen we kloven.

Dit is net hetzelfde bij onze handschoenen. Door ze nat te maken zetten de poriën zich open en krijg je een betere grip. Alleen wanneer je ze te nat maakt krijg je geen kloven, maar kan de handschoen het water niet voldoende opnemen en wordt de grip een stuk minder. Om de perfecte wedstrijdhandschoenen te hebben maakt Zyan Desoete zijn handschoenen een dag op voorhand al nat en wikkelt hij deze in een een handdoek. De handdoek neemt het overtollige water op en de perfecte hoeveelheid water blijft op de foam aanwezig voor de beste grip tijdens een wedstrijd.  

Om fysiek en mentaal goed aan de wedstrijd te kunnen beginnen moet je ervoor zorgen dat je goed uitgerust bent. Soms helpt het Zyan ook om de beelden van vorige wedstrijden te bekijken. Op deze manier kijkt hij naar de goede punten, maar ook de minder goede punten. Iets fout doen is niet altijd FOUT. Net op deze manier leer je wat minder goed is en kan je er aan werken om het vanaf nu op de juiste manier aan te pakken.

Hoeveel paar Keepershandschoenen gebruik je per jaar?2021-01-26T17:17:16+01:00

5 à 6 paar per jaar

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2021-01-26T17:20:51+01:00

Eerst real en daarna altijd nike

Waarom ben je met Prostar gaan spelen en speel je er nu nog mee?2021-01-26T17:21:30+01:00

Zyan Desoete is één van onze ambassadeurs waar we fier op zijn. Niet enkel omdat hij met Prostar speelt, maar omdat hij ook een echte ambassadeur is voor ons merk. Iedereen die het wilt horen of vragen heeft over onze handschoen zal hij met heel veel plezier te woord staan. Dat is ook één van de reden waarom hij bij Prostar is gebleven. Niet alleen om de uitstekende pasvorm, grip of duurzaamheid. Neen het totaalpakket is gewoon aanwezig bij deze handschoenen.

Wat is het belangrijkste voor een keeper?2021-01-26T17:22:06+01:00

Zyan is zeker niet de eerste en ook zeker niet de laatste die het zal vermelden, maar als doelman moet je mentaal ijzersterk zijn, want als jij een fout maakt is het doelpunt en voor andere ben jij er nog altijd dus je moet altijd de rug rechten na een fout en het niet in je hoofd steken.

Welk advies zou je geven aan jonge keepers?2021-01-26T23:14:25+01:00

Voetbal is een passie. Zorg ook dat het een passie blijft. Ook al moet je hard werken op training of zie je het even niet meer zitten. Denk dan waarom jij zo dol bent van het voetbal en waarom je altijd zoveel opofferingen hebt gebracht om in het weekend toch in doel te kunnen gaan staan bij je team. Je hebt vast wel al eens een feestje afgezegd, of was je toch licht geblesseerd en wou je perse het doel verdedigen. Als doelman is het ook belangrijk vertrouwen te krijgen dat maakt je als doelman een stuk beter. Volg dus ook soms je hart in de keuzes die je moet maken.

Zyan Desoete koos voor de volgende keepershandschoenen uit onze collectie

Zyan aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder meer de volgende modellen. Wil jij ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top