Online Shop

juni 17, 2020

Wout Meese – RSC Anderlecht: Interview

Wout Meese RSC Anderlecht

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Wout Meese

Huidige club: RSC Anderlecht
Vorige Club: Waarschoot, Club Brugge, Sporting Lokeren
Geboortedatum: 11/04/2005

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-23T10:05:40+01:00

Wout Meese begon net als zovelen onder ons zijn eerste baltoetsen zo vroeg als we konden. Zo begon hij bij de U6 te voetballen bij Waarschoot. Het was echter pas met de u11 dat Wout besloot om verder te gaan als doelman. Geef nu toe die doelman die staat daar 90 minuten zonder te lopen terwijl al je medespelers zich de longen uit hun lijf lopen. Daarom raden we elke veldspeler aan een keeperstraining mee te doen en eens een volledige wedstrijd te doen zoals wij het als keepers moeten uitvoeren. Constant de focus bewaren het spel volgen van links naar rechts en klaarstaan om die ene bal te redden.

Welke keepers bewonder je?2021-02-19T03:55:56+01:00

Ter stegen is al meermaals aanbod gekomen. Wil je iets meer weten over de positieve en negatieve punten? Lees dan even het interview van Seppe Van Maele.
Andere namen die we nog niet gehoord hebben zijn Mathew Ryan en Andre Onana.
Beide keepers klinken ons als muziek in de oren. Wanneer wij aan Mathew Ryan denken, dan is het eerste dan in ons op komt de fantastische traptechniek van deze doelman. Er staat ons een filmpje van hem op het netvlies gebrand waarin hij 5 ballen in de volley richting het middenveld trapt waar zijn keeperstrainer met de ballenzak openstaat te wachten. Zonder enige beweging verdwijnen alle ballen netjes weg. Een moment om nooit te vergeten.

Eerlijk als je het ons vraagt valt deze naam niet zomaar bij Wout Meese, wij zien echter een beetje dit zelfde soort keeper in Wout. Niet van de allergrootste, maar met een stevige explosiviteit en maturiteit.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-23T10:06:24+01:00

Ons idool of idolen zijn vaak een weerspiegeling van ons zelf. We zien een beetje van hun terug in ons zelf. Zo is het ook voor Wout Meese het geval. Zoals we reeds aanhaalde beschikken beide keepers over een enorme explosiviteit en fantastische traptechniek.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-23T10:08:07+01:00

In het hedendaagse voetbal is het steeds belangrijker dat een doelman over dezelfde voetballende kwaliteiten beschikt als zijn medespelers. Zo worden we ook wel de compleetste spelers op het plein. We moeten niet alleen kunnen voetballen, maar ook ballen pakken en mee kunnen coachen. Iedere keeper heeft zijn kwaliteiten en is vaak in iets beter en in iets minder goed. Werk daarom hard in wat je minder goed bent zo alleen kan jet het beter maken, maar vergeet zeker ook niet te trainen in wat je goed bent zodat het alleen nog beter kan worden.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-23T10:08:26+01:00

Voetbal is een harde wereld ook voor jonge spelers die reeds op elite niveau spelen is het vaak met de neus tegen de deur lopen. Zo geschiede het ook voor Wout Meese, een 3 jaar geleden werd hij niet meer weerhouden bij Club Brugge en mocht hij opzoek naar een nieuwe club. Niet makkelijk als jonge knaap om zo een klap te verwerken zou je denken, maar Wout vocht terug en ging verder werken bij het toenmalige Sporting Lokeren. Al snel stond de telefoon van zijn ouders terug rood gloeiend, maar om niet meer ditzelfde mee te maken als voorheen besloten ze samen in overleg met Sporting Lokeren om zijn loopbaan toch nog even binnen deze kringen met vertrouwde mensen te laten verder uitbouwen.

Wanneer je een telefoontje krijgt van RSC Anderlecht ligt dat natuurlijk weer wat anders. Toch leek Wout Meese er eerder wat sceptisch tegenaan. Niet alleen weer nieuwe ploegmaats leren ontdekken, maar vooral de overgang met een internaat was compleet nieuw voor hem en zijn entourage. Onder het Motto praten kan nooit kwaad kwam er toch een onverwachte beslissing uit de bus en besloot hij de overstap toch te maken.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-23T10:08:50+01:00

Ongeveer 10 paar per jaar. Bij Anderlecht trainen we dan ook al vaak 2 maal per dag waardoor het aantal zeker wel wat hoger ligt dan andere elite keepers die 4 x per week trainen.

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2020-12-23T10:09:09+01:00

Elke keeper in België heeft wel heel wat Real keepershandschoenen versleten. Het was dan ook jaren het bekendste merk van het land. Maar iedere keeper zeker in de jongere jaren wil wel eens wat anders proberen en kijken of de handschoenen van onze idolen echt zo fantastisch zijn.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-23T10:09:31+01:00

De handschoenen zijn gewoon top. Op de website van Prostar staat dat het om een professionele grip gaat en dat voel je ook meteen. Deze grip blijft ook veel langer goed dan bij de andere merken. Dit komt omdat de duurzaamheid van de handschoenen ontzettend lang blijft en je daardoor ook langer van een goede grip kan genieten. Zoals ze vaak zeggen het gras ziet groener op een ander, maar verander niet wanneer je het beste al hebt.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-23T10:09:53+01:00

Iedere keeper heeft zoals eerder al vernoemd zijn kwaliteiten en je moet als keeper ook met je kwaliteiten en minder sterke punten weten om te gaan. Anticiperen op die minder goede kwaliteiten zodat je er steeds meer vertrouwen in krijgt en op deze manier ze ook gaat verbeteren. Enkel met vertrouwen ga je minder goede punten durven aan te pakken en dus ook beter in worden. Als Wout Meese voor hem persoonlijk dan toch iets moet kiezen is het met de druk omgaan. Elke wedstrijd is anders, je kan je als keeper nooit 100% voorbereiden op wat gaat komen en die ene fout dat fataal kan zijn, dat iedereen gezien heeft speelt mee. Daar niet aan denken en geloven in je eigen kwaliteiten is het moeilijkste voor een doelman, maar alleen zo word je beter & sterker.

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2020-12-23T10:10:26+01:00

Ga als keeper zeker aan de slag met je minder goede punten. Deze trainingen zijn vaak minder leuk omdat wat je wilt ervaren niet meteen is wat je krijgt. Maar voetbal zal altijd met vallen en opstaan zijn. En enkel door het hard aan te werken maak je van je slechte punten, minder goede punten. Doe dus niet alleen de leuke oefeningen met volle overgave, maar doe ze allemaal met dezelfde ingesteldheid!

Welke modellen koos Wout Meese?

Wout aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit die op de markt verkrijgbaar is. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top