Tristen Alliet

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Tristen Alliet

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper? 

Tristen Alliet was in zijn kinderjaren als veldspeler terug te vinden op de velden. Goals maken was een belangrijke taak in zijn leven. Toch voelde hij het toen al kriebelen om ooit in het doel te mogen staan. Die ene plaats zou ooit voor hem zijn en toen hij enkele jaren later de overstap kon maken om deze positie in te nemen was hij er als eerste bij. Een keuze die hij zich nooit beklaagd heeft en waarvan hij nog steeds met volle teugen geniet. 

Welke keepers bewonder je?

Voor Tristen springt er niet meteen één doelman tussenuit die zijn volle aandacht geniet. Iedere keeper heeft zijn goede en minder goede kwaliteiten. Dat is zoals ieder persoon daarom onthoudt hij liever de positieve dingen van meerdere doelmannen. Door enkel naar de positieve kanten te kijken probeer je jezelf hier ook aan te spiegelen waardoor je een completere doelman zal worden. 

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper? 

Zoals hierboven omschreven heeft iedere doelman werkpunten. Die van jouw zal je ongetwijfeld tijdens de evaluaties op je club ook al te horen hebben gekregen net zoals Tristen die te horen heeft gekregen. Daarom is het voor hem belangrijk om aan deze minpunten te werken. Door hard aan deze punten te werken en veel te herhalen zullen deze automatisch beter worden. Uiteraard mag je ook niet vergeten om op je goede punten te blijven trainen zodat deze onderhouden blijven en ook geen werkpunten worden. Anders heb je iets beter gemaakt om iets wat beter was minder goed te laten worden. Dat kan uiteraard ook niet de bedoeling zijn! 

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?

In het moderne voetbal ben je als keeper een extra veldspeler een steun voor je verdedigers een aanspeelpunt voor iedereen. Iedereen vindt het leuk om naar de filmpjes te kijken waar de doelman die storende spits kan uitschakelen, maar dat doe je misschien once in a lifetime. Als doelman moet je basistechniek voor het controleren van de bal en het inspelen gewoon perfect zijn. Bij de controle van de bal moet deze meteen goed liggen om verder in te spelen zodat je die storende spits niet hoeft uit te spelen. Wanneer je dit met 2 voeten perfect kan uitvoeren heb je een stapje voor op heel wat keepers.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet? 

Als Elite doelman wordt er al van op een jonge leeftijd enorm veel van je verwacht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je sommige goede keepers op een jonge leeftijd ziet falen. Niet omdat het slechte keepers zijn, maar omdat het moeilijk is om met de druk om te gaan.  En toch moet je steeds de lat nog hoger voor je proberen te leggen. Enkel op deze manier word je een betere doelman.

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd? 

Als keeper val je vaak terug in rituelen. Dit is vaak niet alleen in handschoenen terug te zien, maar ook bv in de opwarming. Is het bijgeloof of niet, als doelman houd je er vaak aan vast gewoon omdat je je er vertrouwd bij voelt. Naast de opwarming gebruikt Tristen Alliet ook steeds een paar keepershandschoenen van op training. De grip is net wat minder dan op je wedstrijdhandschoenen waardoor je in de wedstrijd bij die eerste bal meteen het wauw gevoel hebt en dus met meer zelfvertrouwen die bal gaat plukken. 

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?

Als Elite doelman kan je het niet veroorloven om een bal te komen plukken en deze los te laten omdat de grip van je handschoenen niet meer optimaal is. Op training kan je er nog eens mee wegkomen, maar op een wedstrijd heeft iedereen het gezien. Inclusief de scouts van die ene topclub misschien die toevallig langs de zijlijn stond te kijken. Daarom kies Tristen Alliet ervoor om steeds te kiezen voor keepershandschoenen waar de grip nog goed van is. Hierdoor gebruikt hij wel een 10 tal paar handschoenen per jaar, maar weet hij dat hij er altijd zal staan in de wedstrijd. 

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?  

Adidas en uhlsport keepershandschoenen waren regelmatig terug te vinden in de sporttas van Tristen Alliet. De meeste merken van keepershandschoenen brengen hun nieuwe collectie aan het begin van het voetbalseizoen uit. Bij Adidas is het leuk dat zij om de x aantal maanden met een nieuw model op de markt komen. Op deze manier kon hij dan ook regelmatig met de nieuwste modellen uitpakken. Ook deze strategie zal meer en meer met de Prostar keepershandschoenen toegepast worden. Zo zullen er slechts enkele nieuwe modellen komen bij de aanvang van het nieuwe seizoen, maar zullen er doorheen het seizoen nog extra nieuwe modellen voorgesteld worden. 

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan? 

Prostar is een relatief nieuw merk op de markt, maar hebben op heel korte termijn toch al heel wat elite keepers kunnen bekoren met hun betaalbare kwaliteit. Daarom hebben ze ook het volle vertrouwen gekregen van Tristen Alliet. De handschoen van Prostar passen ook perfect rond de handen en hebben een superieure grip die ook lang zeer lang blijft. Dus ziet Tristen ook geen reden om over te stappen naar een ander merk. 

Wat is het moeilijkste voor een keeper? 

1 op 1 situaties zijn altijd beetje bang afwachten, zeker als jonge doelman heb je dan vaak bang dat ze keihard op je zullen trappen waardoor een achterwaartse val vaak het resultaat is. Door je niet breed te maken, maar achterwaarts te vallen maak je het de aanvaller makkelijker om je voorbij te gaan of zelfs gewoon de bal naast je door in doel te spelen. Maar heb je al ooit een aanvaller de bal steenhard op de doelman zien schieten in een 1 tegen 1 situatie? Neen wij ook niet en je moet dus als doelman geen bang hebben. Maak je breed en zorg dat de aanvaller te veel gaat nadenken. Dat kan alleen maar in uw voordeel spelen. 

Welk advies zou je geven aan een jonge keeper? 

Geniet van elke wedstrijd

Tristen Alliet koos voor de volgende keepershandschoenen uit onze collectie

Tristen aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder meer de volgende modellen. Wil jij ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter