Online Shop

februari 15, 2021

Tijn Van Ingelgom – KRC Genk: Interview

Tijn Van Ingelgom KRC Genk

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Tijn Van Ingelgom

Huidige club: KRC Genk
Vorige Club: KV Mechelen

Waarom wilde je keeper worden?2021-02-15T21:17:52+01:00

Misschien herken je jezelf wel in het verhaal van Tijn Van Ingelgom. Je wilt dat ook wel eens proberen in het doel staan en je doet het ook wel af en toe op training of op het veldje met de vrienden. Toch zijn je ouders er niet meteen voor te vinden. Je mama vindt het misschien wel te gevaarlijk en je papa ziet je liever op het veld aan het werk. Je probeert dan ook van de weinige kansen gebruik te maken om het toch maar eens te kunnen proberen. Zo ook bij Tijn, die netjes een wedstrijd had afgewacht tot zijn ouders eens niet konden komen kijken naar zijn wedstrijd. 

En zo geschiedde ook en werd een nieuwe doelman geboren. Het gevoel om doelman te zijn kan je met heel weinig beschrijven. Het is iets dat je niet wordt, je bent het gewoon!

Naar welke huidige keeper kijk jij het liefst of is je grote voorbeeld?2021-02-15T14:11:11+01:00

We hebben het al wel meermaals aangehaald. Als we naar onze grote voorbeelden gaan kijken zien we vaak een doelman waar we ons zelf in kunnen terugvinden. Die volgens ons over dezelfde kwaliteiten beschikt. 

Zo is het grote voorbeeld niemand minder dan één van onze nationale doelmannen Thibaut Courtois. Het zijn er niet veel gegeven om hele jonge leeftijd al door te breken en de kans te krijgen om wedstrijden te spelen op het hoogste niveau, maar op zijn 16e stond hij al tussen de palen van de eerste ploeg van KRC Genk .

Je kan er op de wedstrijd niet naast kijken. Tijn Van Ingelgom zal meestal met kop en schouder boven het grootste aantal uitsteken binnen zijn leeftijdsgenoten. Ja hoor je hoort het al komen. Zo is het makkelijk, maar deze lengte heeft zeker een voordeel, maar zeker ook nadelen. Het is aan u om als doelman deze voordelen te benutten en hard te werken om de nadelen beter te maken. 

Als keeper moet je ook goed kunnen voetballen. Doen je iets speciaal om deze technieken te verbeteren of te onderhouden?2021-02-15T14:15:45+01:00

Voeten werk is enorm belangrijk in het moderne voetbal. Zowat in elke club, bij elke scout wordt er gekeken naar de technische kant van de voeten van een doelman. Wanneer je op elite niveau aan de slag bent weet je vast en zeker ook wel dat KRC Genk er om bekend staat dat zelfs bijna als prioriteit op het verlanglijstje hebben staan van een doelman. Tijn Van Ingelgom geeft toe dat zijn voetenwerk niet de beste punten haalde op zijn evaluatie. Daarom ging hij samen met zijn team & trainers de uitdaging aan om een voetballende aanspeelbare doelman te worden.  Daarom trainen ze nu bijna dagelijks zeer hard op de verschillende “uitstap” bewegingen alsook het opendraaien. Op voorhand al een zicht hebben van waar je naartoe moet helpt niet alleen om rustig te kunnen blijven in moeilijke omstandigheden het zorgt er ook voor dat je de bal meteen goed kan leggen om snel te schakelen en in te spelen.

Hoe zou je jezelf definiëren als keeper?2021-02-15T14:16:16+01:00

Zoals reeds aangehaald is de lengte van Tijn een enorm voordeel op hoge ballen. Net zoals zijn grote voorbeeld schrikt hij er dus ook niet van om die ene bal bij een hoekschop of vrijetrap net boven je hoofd te komen wegplukken. De door zijn lichaamslengte  heeft hij ook een goed voordeel bij 1 op 1 situaties. Door geen bang te hebben en niet achteruit te vallen heeft hij een groot bereik waar de spits maar voorbij moet zien te geraken. 

We delen je ook graag een opmerkelijke uitspraak. Enkele maanden geleden waren we in het voordeel dat we de keeper mochten begeleiden bij een training van Tom Soetaers, die ook een verleden heeft bij KRC Genk. Hij wist echter te vertellen aan de spelers dat niemand een speler herinnerd omdat deze een beetje goed was in dit een een beetje goed was in dat. Neen de spelers die herkenning krijgen zijn vaak spelers die goed zijn in iets. Daarom adviseerde hij ook de spelers omdat waar ze goed in waren verder uit te bouwen om net daar in te gaan uitblinken.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?2021-02-15T14:16:47+01:00

De dag rustig beginnen is een must. Waarom zou je al meteen stress gaan opzoeken. Dus rustig opstaan met een lekker gezond ontbijten en uitgebreide douche kunnen je alleen maar helpen te ontspannen naar de aanloop van je wedstrijd. Onderweg naar club even meezingen, chillen met de muziek om al wat komen gaat te vergeten. Eenmaal op de club aangekomen krijgen ze ook niet meteen veel kans om stress op te doen. Zo wordt er eerst een tactische bespreking gehouden waar je je volledige focus moet op toeleggen zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Als doelman moet je extra attent zijn, want je moet ook weten wat er van de spelers voor je verwacht wordt en dat je kan bijsturen wanneer er toch iets fout zou lopen.

Na de bespreking kunnen we ons rustig omkleden en trekken ze het veld op. Als doelman heb je vaak een routine van opwarming en dat is bij Tijn niet anders. 

Wat zijn de belangrijkste kenmerken die je zoekt in een keepershandschoen?2021-02-15T14:17:16+01:00

Als keeper zijn je handschoenen het belangrijkste werkmateriaal. Nog belangrijker dan de juiste keuze maken in schoeisel voor dat de wedstrijd van start gaat. Wanneer je vertrouwen hebt in je handschoenen door bv een goede pluk bal tijdens de opwarming zal je dit meenemen naar de wedstrijd. Zelf zoekt Tijn naar een flexibele handschoen met een goede grip die lang meegaat. Het gevoel moet goed zitten! Zijn favoriete handschoenen zijn momenteel de Dolphin en de Ghost. Zo beschikt hij voor in elke situatie over de juiste keepershandschoenen.

Wat is een herinnering die je altijd zal bijblijven uit het voetbal?2021-02-15T14:19:26+01:00

Als keeper onthoud je zelf wel vaak van die ene wedstrijd die redding was geweldig. Uiteraard zijn de meeste mensen dat enkele weken later alweer vergeten. Wanneer je uitgeroepen wordt tot beste keeper van het internationaal tornooi te Roubaix dan is dat een herinnering die mede dankzij de trofee voor eeuwig zal meegaan.  Natuurlijk blijven de beelden van deze wedstrijden zoals op dit tornooi voor eeuwig in je geheugen gegrift. Zo speelde ze op het tornooi van Roubaix de finale tegen niemand minder dan Benfica. Op dergelijke toernooien is het niet vanzelfsprekend om de finale te halen. Hier moeten ze in de halve finale voorbij PSG. Een finale op de piste van Roubaix met honderden toeschouwers en zelfs Bengaals vuur. Onvergetelijk.

De grote droom was altijd om bij een mooie club als KRC te kunnen voetballen, nu willen we natuurlijk meer en zullen kijken wat de toekomst brengt. 

Wat doe je graag wanneer het eens geen voetbal is?2021-02-15T14:19:53+01:00

Als Elite speler wordt er reeds van op een jonge leeftijd veel van je verwacht. Je moet dus ook vaak opofferingen brengen om op dit niveau verder te kunnen blijven spelen. De weg naar een professionele carrière is nog lang. Daarom worden de momenten buiten het voetbal zeker nu in tijden van corona vooral opgevuld met lopen en fietsen op de koersfiets voor de conditie te onderhouden. 

Maar een goede sporter heeft ook natuurlijk voldoende rust nodig. Op deze momenten moet je online eens gaan zoeken of je geen potje op de PlayStation tegen Tijn kan spelen.

Enig advies dat je zou kunnen geven aan jonge keepers die proberen door te breken?2021-02-15T14:20:28+01:00

Smijt je steeds 100% in alles wat je doet ook al lukt het niet van de eerste keer. Hard werken en plezier in het spelletje!!

Tijn Van Ingelgom koos voor de volgende keepershandschoenen uit onze collectie

Tijn aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder meer de volgende modellen. Wil jij ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top