Online Shop

mei 1, 2020

Sian Meyvis – K. Beerschot VA: Interview

Sian Meyvis

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Sian Meyvis

Huidige club: K. Beerschot VA
Vorige Club: RSC Anderlecht
Geboortedatum:  10/05/2005

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-23T01:10:40+01:00

Sian Meyvis ging al heel vroeg aan de slag zo was hij reeds van zijn 4 jaar terug te vinden op de voetbalvelden in de lokale club Grimbergen. Met de allerkleinste bleef het enige tijd beperkt tot enkel trainingen, maar bij de U8 mocht Sian eindelijk in de goal gaan staan en dat is tot op vandaag bij de U15 nog steeds met volle overgave.

Welke keepers bewonder je?2020-12-23T01:11:02+01:00

Hendrik Van Crombrugge omdat hij iemand is die zich enorm heeft ontwikkeld bij Eupen en verder gaat bij Anderlecht. Van Crombrugge is een complete keeper eentje die zowel goed is met de bal aan de voet, maar evenzeer goede reflexen heeft of in 1 tegen 1 situaties.  Volgens Sian Meyvis zal hij nog een mooie carrière hebben in het buitenland en daar kunnen wij hem alleen maar in bijstaan. Natuurlijk is de vraag of die kans nog ooit zal komen voor deze ontzettend goede doelman.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-23T01:11:54+01:00

Rustig zijn aan de bal is een enorm goede eigenschap waar een keeper mee moet leren omgaan. Stress is één van deze aspecten en zal niet elke wedstrijd hetzelfde zijn, maar door hard te werken elke dag opnieuw kan je enorm aan je zelfvertrouwen werken wat ervoor zal zorgen dat je als keeper met minder stress of faalangst aan de aftrap van je wedstrijd komt te staan.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-23T01:12:19+01:00

Uitvoetballen. Wanneer je naar provinciaal voetbal gaat kijken of naar jeugdploegen in de regionale afdelingen zie je vaak dat de keeper de bal gewoon blind naar voor probeert te trappen. In deze tijd is dat enorm belangrijk omdat het meer en meer moet en ook beter is dan de bal wegtrappen. Wil je als keeper groeien in je voetbal mogelijkheden dan moet je ook durven voetballen en het vertrouwen van je trainer hierin krijgen. Uiteraard zal dit niet altijd goed aflopen, maar net zoals op de schoolbanken moet je fouten durven te maken om er uit te kunnen leren. Wanneer je dan als keeper voelt je toch nog steeds het vertrouwen van je trainer behoud zal je zelfvertrouwen alleen maar toenemen waardoor het steeds beter en beter zal gaan.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-23T01:12:48+01:00

Toen Sian Meyvis de overstap maakte van Grimbergen naar Anderlecht wist hij uiteraard dat er ook talent bij kwam kijken die het mogelijk maakte om  overstap naar elite ploeg te vervolmaken.  Ondertussen is Sian al 10 jaar actief als Elite keeper, waar we heel wat bewondering voor kunnen opbrengen, want op het Elite niveau of je nu 10 of 15 bent het gaat er al verdomd hard aan toe en je moet je steeds opnieuw bewijzen. Er is geen moment van zwakte mogelijk, maar daar word je dan als keeper mentaal ook sterker van als je hierbij leert om te gaan.

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-23T01:13:18+01:00

Onderweg in de auto is het een vast stramien om een kijkje te nemen op de BBF app en zo te weten wat onze tegenstander al gedaan heeft en wat hun doelsaldo is. Op deze manier kan je vaak al afleiden of het een verdedigende of net een aanvallende ploeg wordt waar we je het moet tegen gaan opnemen.

De keepershandschoenen van Sian Meyvis gaan bij de opwarming. De opwarming wordt dan ook gebruikt om het gevoel en grip van de handschoenen te ervaren. Wanneer deze goed aanvoelen maakt hij deze tot in tegenstelling van veel keepers niet meer nat. Het is niet bevorderlijk voor de slijtage van de handschoenen, maar zo heeft iedere keeper zijn voorkeuren en gebruiken we onze keepershandschoenen waarmee we ons zelf persoonlijk het beste voelen. Alleen op deze manier kan je als keeper vertrouwen uitstralen.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-23T01:13:53+01:00

Meestal draagt Sian Meyvis zo een 6 tal paar handschoenen per voetbalseizoen. 3 paar handschoenen voor winterstop en 3 na. Voor de wedstrijden wordt steeds een apart paar keepershandschoenen gebruikt dan voor de wedstrijden. Wanneer hij voelt de deze van grip beginnen te verliezen kiest hij een nieuw paar voor de wedstrijden en wordt het andere paar verder gebruikt voor op de trainingen.

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2021-02-19T04:00:23+01:00

Voor Prostar speelde was Real altijd het merk van keepershandschoenen dat Sian kon bekoren.  Tot zijn collega bij Beerschot VA Emile Demerabaix over prostar begon. Toen is hij er over gaan nadenken en uiteindelijk toch overgeschakeld naar Prostar. De levensduur van de handschoenen die ik nu heb is een enorm groot verschil tegen deze van Real, zonder in te moeten leveren qua grip.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-23T01:14:52+01:00

Sian Meyvis was één van de gelukkige in onze voorbije giveaways.  Toen hij dan ook begon te spelen met de handschoenen die hij had gewonnen was hij meteen verloren voor de kwaliteit die de handschoenen te bieden hebben. Als je Prostar vergelijkt met bekende merken zoals Adidas, Real dan besef je snel dat de prijs van deze handschoenen heel scherp is en dat je bij de andere merken veel te veel betaald in vergelijking met wat je krijgt.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-23T01:15:22+01:00

Het moeilijkste van een doelman ligt in het mentale. Wanneer je als keeper in de fout gaat dan wordt dit amper geaccepteerd. Elke fout die je als keeper maakt wordt dan ook met het vergrootglas bekeken en toch maken keepers minder fouten dan de spelers op het veld. Als keeper moet je er gewoon leren mee omgaan en als het misgaat weer durven op te staan om er sterker uit te komen.

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2020-12-23T01:15:57+01:00

Zelf ben ik ook nog jong maar voor de jongere doelmannen dan mijzelf zou ik jullie echt de focus laten leggen op uitvoetballen. Tegenwoordig kijkt iedereen graag naar het voetbal dat hun idolen op de mat proberen te leggen en proberen ze dit ook na te doen in hun eigen spel. Van ver op doel trappen gebeurd dus niet meer zo vaak. Je ziet steeds meer en meer dat ze liever tot aan het doel de voetballende oplossing willen zoeken. MAAR het belangrijkste advies dat ik ze kan geven is geniet er vooral van en probeer elke dag te werken voor wat je wil bereiken.

Sian Meyvis koos voor de volgende modellen

Sian aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top