Online Shop

juni 17, 2020

Rami Ben Brahem Polfliet – Berchem Sport: Interview

Rami Polfliet

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Rami Polfliet

Huidige club: Beerschot-Wilrijk
Vorige Club: Berchem Sport
Geboortedatum: 26/09/2005

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-23T09:34:05+01:00

Laat ons om te beginnen even schetsen hoe wij de dag van vandaag Rami Ben Brahem Polfliet kennen. In onze volksmond kennen wij Rami als iemand die dat dag en nacht met de bal bezig is en indien dat zou kunnen er ook nog mee zou gaan slapen. Mensen die hem al langer kennen zullen ons alvast weten te bevestigen dat dit totaal nog niet veranderd is en dat hij nog steeds diezelfde persoon is. Elke pauze op school, elke vrije woensdag namiddag, elk vrij weekend, kortom elk moment dat Rami vrij heeft kan je hem wel ergens tussen de doelpalen terugvinden. Is het niet met zijn favoriete Berchem Sport dan is het wel de vrienden in het park of op een pleintje om zijn geliefde koosde hobby te beoefenen.

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2020-12-23T09:39:09+01:00

Dat wisselde vaak af van select tot uhlsport tot onbekende merken en soms real.

Welke keepers bewonder je?2020-12-23T09:34:25+01:00

Kepa één van de idolen van Rami kennen de meeste onder ons wel van het tafereeltje dat zijn coaches hem wou wisselen, maar hijzelf dit weigerde en lekker koppig bleef staan. Toch is Kepa veel meer dan dat. In 2018 haalde Chelsea deze doelman naar Engeland voor een slordige 80 miljoen euro. Wat op dat moment van hem de duurste doelman maakte. Niet slecht voor 23 jaar toch. Uiteraard betaalde Chelsea dit bedrag niet zomaar, maar omdat ze potentieel zagen in deze doelman. Zo kon hij met enkele hele straffe cijfers uitpakken.

De Bask verstuurde afgelopen seizoen liefst 368 succesvolle lange passes. Van de 223 korte passes kwamen er liefst 221 aan. Kepa staat ook bekend om zijn geweldige reflexen. Zeker als de tegenstander door de defensie is. Hij maakte vorig seizoen liefst 64 reddingen binnen de zestien. Bovendien stopte hij twee van de drie strafschoppen die hij vorig seizoen tegen kreeg.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-23T09:34:48+01:00

Voetballende kwaliteiten kan je alleen maar beter maken door er ook op te trainen. En geef toe vind jij het als keeper leuk als je al die technische oefeningen met je ploeggenoten moet meedoen? Toch heeft Rami Ben Brahem Polfliet zijn techniek enorm kunnen laten evolueren door vaak op pleintjes te voetballen. Je ziet vaak straatvoetballers zijn vaak heel technisch aangelegd en je kan er als doelman dus zeker wat van leren. Als keeper houdt hij er van om naar iedere bal te gaan of het nu reflexen zijn, een plukbal of een mooie duik richting de winkelhaak.  Als doelman moet je ze allemaal zo goed mogelijk onder de knie hebben, want stel je voor je maakt net een mooie redding, maar je kan geen enkele voorzet komen plukken waardoor er daar geregeld tegen doelpunten vallen? Daarom is het als doelman belangrijk om aan alles goed te blijven werken en sterker te worden.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-23T09:35:12+01:00

Als keeper ben je niet alleen het sluitstuk dat reddingen moet brengen in penibele situaties, maar je bent een ook een coach, een motivator wanneer het even eens wat minder gaat. Probeer dus als doelman steeds je stress onder controle kunnen houden. Niet altijd even simpel, maar probeer het zeker niet over te brengen naar je ploeggenoten. Stress is namelijk een hele slechte raadgever!

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-23T09:35:32+01:00

Rami Ben Brahem Polfliet is actief bij Berchem Sport dat uitkomt in 2de amateur reeks. De jeugdreeksen van zijn favoriete team kan je dan ook tussen de IP rangschikkingen terugvinden. Eén van de verschillen tussen Elite en IP is bv dat de elite ploegen reeds bij u13 11 tegen 11 spelen op grote doelen. De doelmannen op het IP niveau hebben wat dat betreft net wat meer geluk dat het voor hun pas bij een jaartje ouder plaatsvind. Desondanks het jaar ouder blijft dit voor elke doelman een aanpassing. Eentje waar je iedere wedstrijd en/of training in kan verbeteren. Je positie kiezen om toch net dat grote doel volledig af te schermen of om er voor te zorgen dat je nog net die hoge bal onder de lat kan weg tippen. Eén voor één dingen die vaak leert door de ervaring van er staan!

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-23T09:36:04+01:00

Geen apart paar keepershandschoenen voor Rami, hij vertrouwd eerder op het paar handschoenen dat hem door de week het vertrouwen geeft. Het is een keuze van keeper tot keeper, maar wij blijven het zeggen. Laat je niets opdringen, doe waar jij je goed bij voelt als doelman, wat jouw vertrouwen geeft. Want als jij vertrouwen hebt zal je dit ook uitstralen.

De handschoenen van Rami worden zorgvuldig bewaard in het handschoenentasje van Prostar. Op deze manier kan hij voor de wedstrijd of training deze er uithalen en een beetje nat maken om de optimale grip te bekomen.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-23T09:36:25+01:00

Rami Ben Brahem Polfliet heeft door het drukke leven van pleintjes, parken en zijn voetbalclub zeker heel wat handschoenen nodig. Toch probeert hij zijn laatste paren steeds te houden voor het voetbal. Andere paren die misschien wat mindere grip hebben, maar dus nog niet helemaal versleten zijn kunnen dan weer dienen in de vrijetijd in de parken of op de pleintjes. Afhankelijk van de slijtage bekijkt hij seizoen per seizoen hoeveel paar keepershandschoenen hij dan ook nodig heeft.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-23T09:38:13+01:00

Zoals het bij veel producten gaat hoorde Rami via een andere keeper die met Prostar speelde (Mats Verhulst) veel positieve zaken en begon hij interesse te krijgen voor het merk. Zo geschiedde ook en bestelde hij het eerste paar handschoenen om te bekijken of het “onbekende nieuwe merk” wel wat was. Maar het was wel duidelijk, het duurde niet lang voor hij voor zichzelf had uitgemaakt wat deze handschoenen te bieden hadden.  Zo vindt hij dat de kwaliteit en het model van alle keeperhandschoenen top zijn en ze zitten heel erg goed en hebben een uitstekende grip, daarom ziet hij niet in waarom hij meteen van merk zou moeten wisselen. Als je het beste hebt moet je niet opzoek gaan naar beter.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-23T09:37:35+01:00

Een keeper moet mentaal heel erg sterk zijn. Hij kan in een match 3 wereldsaves maken maar toch een flater doen en naar dat laatste zal vooral worden gekeken. De keeper moet de ploeg dragen en leiden want alleen hij heeft overzicht van het volledige veld.

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2020-12-23T09:37:09+01:00

Proberen zo vaak mogelijk naar de trainingen en keeperstrainingen te komen want daar leer je veel en werk je op je mindere punten. In je vrije tijd naar pleintjes in de buurt gaan spelen want daar wordt je techniek beter en speel je en pak je soms ballen van jongens van een oudere leeftijd of je krijgt er tips van spelers die op een hoger niveau spelen.

Welke modellen koos Rami Brahem Polfliet?

Rami aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top