Online Shop

januari 19, 2021

Nell Van Dyck – Oud Heverlee Leuven: Interview

Nell Van Dyck OHL

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Nell Van Dyck

Huidige club: Oud Heverlee Leuven
Vorige Club: RWL Sport
Geboortedatum: 23/05/2005

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen en om als keepster verder te gaan?2021-01-20T13:17:01+01:00

Al heel vroeg liet Nell de poppen voor wat ze waren en was het de bal die haar hartje als 4-jarige sneller deed slaan. Aangezien dit nog een jaartje te vroeg was om aan competitief voetbal te beginnen was dit enkel thuis in de tuin voor het plezier. Toen het eindelijk mocht was het ook niet lang nadenken. Geen ballet of turnen, voetbal zou het worden. Het duurde wel enkele jaren alvorens Nell Van Dyck de weg naar het doel vond (als keepster dan wel te verstaan). Pas toen bij de U10 de doelman uitviel en haar team naar een andere oplossing moest zoeken besloot Nell haar ploeg verder te helpen en de afwezige doelman te vervangen. Dat ze het naar behoren deed was wel meer volk opgevallen waardoor ze meer en meer de kans kreeg om dit verder te ontwikkelen. Eén moment, één keuze maar tot op vandaag heeft ze er nog geen seconde spijt van gehad.

Welke keepers bewonder je?2021-01-19T11:16:27+01:00

Eén van de grote favorieten is Thibaut Courtois. Onze nationale doelman heeft tot nu toe een schitterende carrière achter de rug. Hij kan het spel als geen ander lezen. En ondanks dat hij vaak via de media negatieve commentaren over zich heen krijgt, blijft hij zijn team in moeilijke omstandigheden bijsturen of aanmoedigen. Vaak hoor je wel in de wandelgangen van het voetbal dat grote keepers het makkelijk hebben met hoge voorzetten of hoekschoppen. Ondanks deze gestalte heeft hij een prima reflex in huis en is hij snel bij de grond. Verder is Manuel Neuer een keeper van wereldklasse. Veel mensen benijden hem om op welke manier hij kan meespelen en soms gewoon als extra veldspeler gerekend zou kunnen worden. Nell daarentegen benijd Neuer vooral om de manier, het lef waarmee hij op dat niveau durft te spelen.

Hoe zou je jezelf definiëren als keepster?2021-01-20T13:16:38+01:00

Nell Van Dyck zou zichzelf als keepster omschrijven als iemand die haar team blijft aanmoedigen en veel probeert te coachen. In het begin heb je als doelman of doelvrouw soms schrik om je team te coachen. Misschien komt dit wel omdat we bang hebben dat we op de verkeerde manier zouden coachen. Je moet wat ervaring hebben en weten op welke manier je trainer wilt voetballen om op de juiste manier uw team te sturen. Dit komt zeker doorheen de jaren, toch zou iedere keeper(ster) dit meer moeten durven doen. Jij als doelman of vrouw hebben het volledige spel voor je en ziet dus meer dan je medespelers. 

In het hedendaagse voetbal moet je net zoals Neuer een extra veldspeler kunnen zijn en je dus steeds aanbieden als extra aanspeelpunt wanneer je teamgenoten het even niet meer zien zitten.

Wat is volgens jou de belangrijkste kwaliteit die een keepster moet hebben?2021-01-19T11:17:34+01:00

Een keeper moet uiteraard doen waarvoor die op het veld staat. Zoveel mogelijk ballen uit het net houden, maar laten we eerlijk zijn het moderne voetbal is heel hard veranderd. Vroeger en uiteraard nu nog krijgen we wekelijks wel wat youtube filmpjes voorgeschoteld van wereldsaves die het voorbije weekend of jaar gebeurd zijn. Leuk voor de supporters, maar de trainers, scouts en clubs kijken niet alleen daar naartoe. Je moet de dag van vandaag een complete doelvrouw zijn. Ook eentje die goed met de voeten is waar een goed hoofd op staat om binnen de spelersgroep te fungeren. 

Verwachtte je dat je carriere als keepster zo zou lopen?2021-01-20T13:16:22+01:00

Op de jonge leeftijd van Nell Van Dyck kan je uiteraard nog niet van een “carrière” spreken, maar ze is trots tot wat ze vandaag heeft kunnen beleven met haar favoriete sport. De weg is nog lang en er zal nog hard gewerkt moeten worden. Dat Nell vanaf dit jaar op de topsportschool zit is alleen maar een stimulans om hard te blijven werken om haar dromen waar te maken. Gelukkig heeft ze een karakter dat vecht en werkt voor wat ze wilt. Ze beseft als niemand anders beter dan ook dat het niet in de schoot geworpen zal worden.

Hoe bereid je je persoonlijk en je keepershandschoenen voor op een wedstrijd?2021-01-19T11:22:26+01:00

Iedere doelman of speelster heeft zo wel zijn ritueel wat hij of zij voor de wedstrijd steeds opnieuw hetzelfde doet. Bij sommige meisjes is dat zo een gewoonte geworden dat het voor hun zelf niet meer opvalt dat ze steeds voor elke wedstrijd in hetzelfde stramien zitten. Voor Nell persoonlijk begint de voorbereiding al van het moment dat ze op de spelersbus stappen. Een rustig plekje voor haar alleen zodat ze in alle stilte kan genieten van wat muziek en in haar hoofd enkele fases van de voorbije wedstrijden opnieuw kan beleven. Niet alleen om de slechte dingen te analyseren, maar ook om de goede dingen te herhalen.

Hoeveel paar Keepershandschoenen gebruik je per jaar?2021-01-19T11:22:53+01:00

Meestal rond de 2 tot 4 paar per jaar. Uiteraard zal dit aantal wel wat hoger liggen vanaf dit jaar daar er nu extra trainingen op de topsportschool bijkomen.

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2021-01-19T11:23:22+01:00

Adidas en Reusch

Waarom ben je met Prostar gaan spelen en speel je er nu nog mee?2021-01-20T13:16:05+01:00

Prostar Goalkeeping is steeds opzoek naar ambassadeurs die binnen een profiel passen om het merk mee in de markt te zetten. Dit zijn doelmannen en vrouwen die de kwaliteit van de handschoenen weten te vertalen op het veld. Gelukkig was Nell Van Dyck ook bereid om het merk op de Belgische vrouwen voetbalvelden onder het oog te brengen.

Natuurlijk is een goed voorstel niet alles. Op dit niveau mag je dan wel een goed voorstel hebben als de kwaliteit niet voldoende is dan ben je er niets mee. Gelukkig voelt Nell zich goed bij de Prostar Keepershandschoenen en zijn ze voorzien van een uitstekende grip.

Wat is het belangrijkste voor een keeper?2021-01-19T11:25:08+01:00

90 minuten en soms langer de focus behouden is niet altijd even makkelijk. Je hebt weinig werk, krijgt koude handen of voeten, de warmte slaat toe. Het zijn maar enkele elementen waar je als doelman ooit mee te maken krijgt. Toch moet je hier leren mee omgaan op dit moment en je focus leren houden op het spel, want net als je niet oplet of je focus gaat verloren is de kans groot dat ze wel net daar zijn om jouw op de proef te stellen.
Mensen vergeten snel, als doelman is dat niet anders. Wanneer je 20 gemaakte doelpunten weet te vermijden, maar in de allerlaatste minuut iets mis doet zullen ze dit laatste blijven herhalen helaas en over de gemaakte doelpunten die je hebt kunnen redden zal weinig vermeld worden. Dat is misschien wel één van de moeilijkste punten voor een doelman. De commentaren een plaats proberen te geven zodat je de volgende wedstrijd weer kan laten zien voor wat jij allemaal in staat bent.

Welk advies zou je geven aan jonge keepsters?2021-01-19T11:25:51+01:00

Blijf vooral jezelf en ook al gaat even wat minder, probeer niet op te geven. Denk dan aan waarom je keeper wou worden en waarom je een training verkiest boven bv het afspreken bij vrienden. Je doet dit omdat je ervan houdt om in doel te staan en omdat je keeper wilt zijn “What doesn’t kill you makes you stronger” zegt mijn papa altijd en dat is ook zo. Ik heb zelf ook al tegenslagen gekend, maar door niet op te gevenen te blijven werken voor je doelen te bereiken kom je er wel.

Nell Van Dyck koos voor de volgende keepershandschoenen uit onze collectie

Nell aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Zij kiest onder meer de volgende modellen. Wil jij ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top