fbpx
Online Shop

april 30, 2020

Mats Frans – K Beerschot VA : Interview

Mats Frans Beerschot

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Mats Frans

Huidige  club: K Beerschot VA
Vorige Club: Schelle Sport
Geboortedatum: 10 mei 2007

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-22T23:51:25+01:00

Mats Frans speelt ondertussen met de U13 van K. Beerschot VA en staat al reeds van zijn 5 jaar in de goal. De ene gaat graag in de goal staan omdat hij dan minder moet lopen of omdat ze het van thuis met de paplepel hebben meegekregen. Bij Mats is dit niet het geval, maar omdat hij graag lekker vuil werd ? . Dat viel zo goed mee dat hij dan ook keeper is gebleven. Nu stellen wij ons alleen de vraag wat met de kunstgrasvelden Mats :-p?

Welke keepers bewonder je?2020-12-22T23:52:33+01:00

Van Buffon en Casillas kan je zeker wel vertellen dat ze heel wat prijzen hebben gepakt in hun mooie carriére. Van wereldbekers, Europees Kampioenschappen, Champions League, UEFA beker en tal van nationale titels. Deze prijzenkast alleen is al om jaloers op te zijn. Gaan we naar de voetbalkwaliteiten van een doelman kijken komen we zeker bij Ederson terecht. De trappen, zowel kort als lang dat deze kan geven zijn fenomenaal. Niet altijd zonder risico, maar door de perfectie vaak zonder gevolgen. Een streling voor het oog als je deze keeper ziet trappen of passen.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-22T23:52:56+01:00

Mats Frans zou zichzelf eerder omschrijven als iemand die zeer rustig is in doel en probeert dan ook altijd een rustpunt te zijn voor zijn team door aanspeelbaar te zijn. Niet meteen tot zijn idolen vernoemd, maar de speelstijl van Mats doet ons toch wat aan Neuer denken. Zo staat hij vaak ook hoog mee te voetballen en kan zo niet alleen zijn team vooruit duwen, maar zo kunnen er ook heel wat steekpasses of lange ballen die over de verdediging gedropt worden onderschept worden. Natuurlijk wie hoog wilt kunnen meespelen heeft ook voldoende coaching skills nodig om het team aan te sturen zodat dit zo weinig mogelijk kan gebeuren en er ook niet ingegrepen moet worden, want het brengt uiteraard altijd een risico met zich mee om een rode kaart te pakken.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-22T23:53:20+01:00

Techniek, voetballend vermogen, rust uitstralen, coaching en een sterke mentaliteit.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-22T23:53:45+01:00

Zoals een bescheiden jongeman siert heeft ook Mats dat hij heel hard heeft moeten werken om te staan waar hij nu staat en beseft hij zelfs op deze jonge leeftijd dat hij altijd hard zal moeten blijven werken om verder door te kunnen ontwikkelen en te groeien. Daarbuiten wilt hij ook iedereen bedanken van zijn trainers, kennissen, vrienden en andere om hem altijd te blijven steunen. Want net door die mensen kan hij jaar na jaar evolutie blijven maken en die mensen maken Mats tot hij als persoon is.

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-22T23:54:12+01:00

Van zodra we de kleedkamer binnenkomen begint de concentratie en het toeleven naar de wedstrijd. Onze coaches beginnen dan vaak ook aan de technische bespreking die hij zeer nauw volgt om daar ook als keeper zijn taak mee te volbrengen en bij te sturen tijdens de wedstrijd naar wat de coaches hebben gevraagd.  Mocht je nu vragen of hij een vast stramien heeft in hoe hij zijn kleren aandoet voor de wedstrijd, neen bijgeloof is nog niet aan Mats weggelegd, maar zeg uiteraard nooit nooit. Dat komt misschien later nog ?

Je ziet het niet veel meer, maar Mats is nog iemand die zijn opwarming wel met een ander paar handschoenen doet. Op deze manier voorkomt hij dat de wedstrijdhandschoenen al vuil zouden worden en dus minder grip zouden hebben in de 90 minuten van de waarheid. De wedstrijdhandschoenen worden na de opwarming een beetje nat gemaakt, maar niet teveel om geen grip te verliezen.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-22T23:54:53+01:00

Training zeker 5 paar. Wedstrijd zal dat ook zeker 3 paar zijn. Als we een 20 wedstrijden nemen komt dit ongeveer op een 7 tal wedstrijden per paar handschoenen, daar Mats Frans voor de wedstrijden een apart paar gebruikt. Op deze manier blijft hij steeds de beste grip genieten tijdens de wedstrijden. Eenmaal deze wedstrijden voorbij zijn is het paar uiteraard niet voor de vuilbak en kan het gewoon doorgeschoven worden om verder mee te trainen.

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2020-12-22T23:55:12+01:00

Mats is één van onze laatste Elite keepers die zich nog niet zolang geleden met de groep heeft aangesloten. Daarom speelde hij de voorbije wedstrijden met Adidas. Veldtraining deed die met Nike en keeperstraining met ProStar. Helaas wegens het Corona virus is de planning wat omgeslagen want na wat trainingen om Prostar te testen wou Mats ook Prostar gaan gebruiken voor zijn wedstrijden want de pasvorm en de grip is echt wel goed.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-22T23:55:33+01:00

Ik speel momenteel mijn wedstrijden met Adidas. Veldtraining doe ik met Nike en keeperstraining met ProStar. Ik was van plan om mijn volgende wedstrijd met ProStar te spelen, maar door het Corona virus denk ik dat dat nog wel even zal duren. In elk geval ga ik dat doen want de pasvorm en de grip is echt wel goed.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-22T23:56:06+01:00

Als keeper moet je ballen kunnen pakken en goed kunnen meevoetballen, toch wordt het mentale aspect vaak vergeten. Als keeper wordt elke fout vaak afgestraft wat het enorm moeilijk maakt om steeds weer verder te gaan. Toch moet je sterk blijven na ieder doelpunt en tegen jezelf zeggen: ‘de volgende heb ik!’ Ook als er mensen die geen doelman zijn of geweest zijn, negatieve commentaar geven, moet je proberen dat te negeren en in jezelf te blijven geloven. Zelfs de ploegmaats van Mats Frans weten vaak niet wat het is om in doel te staan terwijl je hun steun in moeilijke momenten echt wel zou kunnen gebruiken.

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2021-02-19T03:59:05+01:00

Ik ben zelf natuurlijk nog een jonge keeper. Ik geloof in elk geval in heel hard werken en na iedere tegenslag er terug hard tegenaan gaan. Probeer je door moeilijke momenten zowel sportief als mentaal door te slaan door altijd in jezelf te blijven geloven. Ik kijk ernaar alsof je een boek leest. Als de pagina uit gelezen is, sla je het blad om en lees je verder.

Wil jij ook in vorm blijven?

Ik ben zelf natuurlijk nog een jonge keeper. Ik geloof in elk geval in heel hard werken en na iedere tegenslag er terug hard tegenaan gaan. Probeer je door moeilijke momenten zowel sportief als mentaal door te slaan door altijd in jezelf te blijven geloven. Ik kijk ernaar alsof je een boek leest. Als de pagina uit gelezen is, sla je het blad om en lees je verder.

Discover here the 5 week schedule to stay in shape

Mats Frans koos voor de volgende modellen

Mats aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit die op de markt verkrijgbaar is. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Titel

Go to Top