Online Shop

juni 17, 2020

Lucca Mantione – Oud-Heverlee Leuven: Interview

Lucca Mantione

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Lucca Mantione

Huidige club: KFC Heur Tongeren
Vorige Club: K. Bilzerse Waltwilder VVOud-Heverlee Leuven
Geboortedatum: 02-11-2008

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-23T10:37:42+01:00

Sommige onder ons zijn misschien gaan voetballen omdat hun vriendjes op school al voetbal speelde en je dat ook wel leuk vond om samen met de vriendjes te doen. De meeste onder ons hebben echter vaak het voetballen van thuis uit meegekregen. Bij Lucca Mantione is dat niet anders. Zijn papa is uiteraard zelf voetballer geweest en grote supporter van Standard Luik. Tot in tegenstelling van zijn papa had Lucca niet de genen om veel te lopen. Hij kon het niet goed en deed het misschien ook wel niet graag, maar het plezier voor de bal was er niet minder door en zo kwam hij in het doel terecht. Een keuze die hij zich tot op vandaag zeker nog niet moet beklagen.

Welke keepers bewonder je?2021-09-27T15:39:22+02:00

De naam Mantione zegt het al een beetje dat er Italiaanse roots in de familie zit. Dus dan moet je ook niet ver gaan zoeken om bij één van de grootste doelmannen aller tijden uit te komen Gianluigi Buffon. Over het palmares van deze doelman gaan we niet beginnen of we zitten hier morgen nog te schrijven, maar we willen je wel een andere leuke anekdote meegeven. Sorry Carlo maar jij bent niet de echte papa van Lucca. Buffon is zijn echte papa :-D. Om maar even mee te geven hoe groot de liefde en passie is voor deze doelman van ondertussen reeds 42.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-23T10:38:36+01:00

Aangezien we Lucca al heel lang kennen gaan we deze vraag voor hem beantwoorden, want soms is het gewoon moeilijk om naar jezelf te kijken. Als jonge keeper is het vaak niet makkelijk om de overgang van IP naar Elite te maken. Veel keepers denken van dat is toch maar 1 stop hoger en dat klopt ook, maar iedere doelman die deze stap heeft gemaakt zal kunnen vertellen dat er zoveel meer bij komt kijken. Vaak zit het in details. De dag van vandaag zijn er zeker IP ploegen die het voetbal voorop stellen, maar helaas kom je op dit niveau ook wel nog ploegen tegen die het spreekwoordelijke “lel” naar voren durven te spelen.
In het begin was dat net voor Lucca Mantione een werkpunt. Komende van een IP ploeg waar je wel eens een bal teruggespeeld krijgt, maar waar niet de nadruk werd gelegd op uitvoetballen in verschillende posities. Na hard werken hebben niet alleen wij, maar heel zijn ploeg hier enorme verbeteringen in gezien waardoor er verschillende mensen zijn weggeblazen. Tot in tegenstelling van vele keepers kennen wij Lucca ook wel als een doelman die stress nodig heeft om te presteren. De “top” matchen zijn dan ook vaak TOP bij Lucca, misschien net omdat die stress naar boven komt? Wij kunnen alleen maar één ding zeggen. Chapeau voor de opofferingen die je nu al doet om het te kunnen maken. Blijven werken zoals je bezig bent en het komt vast en zeker allemaal goed.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-23T10:39:06+01:00

De aanvallers weten vaak dat een keeper onder grote druk komt te staan en proberen deze dan ook zoveel mogelijk in de fout te doen laten gaan. Wetende dat als de doelman een fout maakt het in 9 van de 10 gevallen een doelpunt zal opleveren. Daarom is het als doelman zeer belangrijk om dat je linkse en rechtse voet bijna evengoed zijn. Op die manier moet je als doelman niet nadenken of de bal nog klaarleggen voor je andere voet en kan je meteen inspelen op de vrijstaande man.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-23T10:39:24+01:00

Een carrière in het voetbal loopt nooit zoals je verwacht. Altijd zullen er wel onverwachte momenten zijn waar je mee moet leren omgaan. Voetbal is een wereldje van vallen en opstaan en weer doorgaan. Sommige zullen het halen en anderen niet. Vaak zijn het niet de grote talenten die doorbreken, maar de harde werkers. Die elke dag opnieuw zijn moeten opstaan om zich bij de beste talenten te meten.

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-23T10:39:54+01:00

Bij Lucca Mantione is standard Luik een begrip tot voor kort zelfs bij elke thuis wedstrijd terug te vinden in de tribune. Niet echt leuk om een wedstrijd te moeten missen op vrijdagavond van je favoriete club, maar ook niet haalbaar als je zaterdagochtend fris aan de wedstrijd moet kunnen beginnen. Het is slechts één van de opofferingen die Lucca maakt om zijn wedstrijden goed te kunnen aanvangen. De autorit van ongeveer 80km naar Leuven is voldoende tijd om zich te focussen op de wedstrijd.

Wat zijn handschoenen betreft heeft Lucca steeds 3 paar handschoenen mee in zijn sporttas. 2 paar gewone keepershandschoenen en 1 paar van het aqua model. Op deze manier heeft hij een ruime keuze en kan hij steeds het juiste paar kiezen om aan de wedstrijd te beginnen. In normale omstandigheden een gewoon paar, maar van zodra het wat vochtiger wordt of er valt neerslag grijpt hij naar het Aqua model.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-23T10:40:18+01:00

Een 6 tot 8 paar per jaar

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2020-12-23T10:40:40+01:00

Real het Belgische merk bij uitstek hebben we ongetwijfeld allemaal al wel eens gehad. Daarbuiten heeft Lucca Mantione ook andere merken gehad zoals Reusch en KA. Probeer je als jonge doelman niet vast te pinnen op 1 handschoen, maar probeer er verschillende uit nu je nog kan. Daarom moet het niet van een ander merk zijn, maar probeer zeker de verschillende cuts. Enkel door het proberen kan je als doelman zeggen wat je het beste ligt.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-23T10:41:03+01:00

Prostar kent Lucca Mantione al van voor het merk op de markt was. De stap van zijn merk toen naar Prostar was dus ook snel gekozen. Makkelijk horen we je nu denken, maar kwaliteit gaat nog altijd boven alles. Als doelman is het natuurlijk je taak om ballen te pakken en dat lukt alleen met kwalitatief materiaal. Ook het Elite niveau wordt vaak bij de jongeren al heel professioneel opgenomen. Dus moet het materiaal dat we gebruiken ook aan deze verwachtingen voldoen en dat vind je allemaal terug in de keepershandsschoenen van Prostar. Zelfs mijn maat 6 heeft dezelfde kwaliteit als dat mijn professionele papa (Buffon) zou gebruiken.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-23T10:41:38+01:00

Als keeper moet je met een enorme druk kunnen omgaan. Je weet al voor dat we wedstrijd begint elke fout die jij maakt het verlies van je team kan betekenen. Die stress voel je vaak van de eerste seconde dat je het veld betreed. Niet makkelijk om deze onder controle te krijgen, maar hierin herken je de grote. Presteren onder druk, niet iedereen gegeven, maar zo belangrijk wanneer je het tot een groot idool van later misschien wel andere jeugdkeepers wilt brengen.

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2020-12-23T10:42:00+01:00

Laatste keer dat we het gaan zeggen, maar hoe kan het ook anders. Italianen zijn mensen met een groot hart, met heel veel passie. Dus doe wat jij denkt dat je moet doen als keeper. Luister naar de raad van je trainer, keeperstrainer en vergeet zeker je ouders niet, maar vergeet vooral niet te luisteren naar je hart!

Lucca Mantione koos voor de volgende modellen

Lucca aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top