Online Shop

juni 17, 2020

Liam Wauters – Rsc Anderlecht: Interview

Liam Wauters RSC Anderlecht

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Liam Wauters

Huidige club: RSC Anderlecht
Vorige Club: Standaard Wetteren / KAA Gent
Geboortedatum:  15/02/2008

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-23T01:30:01+01:00

Vanaf dat Liam Wauters zijn eerste stapjes kon zetten was de bal al niet meer weg te denken. Toch verloopt het verhaal van Liam niet zoals zoveel doelmannen. Zo start hij op zijn 4,5 jarig leeftijd reeds met voetballen, maar als gewone veldspeler bij de plaatselijke voetbalclub Standaard Wetteren. Daar kwam al snel verandering in en zag KAA Gent wel wat in deze jonge talentvolle speler. Bij de U7 van Gent is het echter zo dat elke speler om de beurt in doel staat en ze dus niet over een vaste doelman beschikken. Iets wat je de dag van vandaag wel meer ziet omdat de clubs elke jonge speler willen kunnen laten genieten van elk aspect dat het voetbal met zich meebrengt. Ondanks dat zijn trainer bij de u8 Wesley Smets wel een toekomst zag voor Liam als doelman duurde het nog tot bij de u10 voor hij echter de stap zette tot “voltijds” doelman. Dat Wesley het bij het rechte eind zou hebben werd een jaar later al meteen duidelijk toen het grote Anderlecht voor de deur stond en een overgang mogelijk maakte voor Liam Wauters.

Welke keepers bewonder je?2020-12-23T01:30:34+01:00

Ederson, een keeper die niet iedere bal met paniek naar voren schiet, maar continue op een voetballend naar oplossingen zoekt. Ieder voetbalteam droomt van zo’n keeper. “Ik heb misschien wel fouten gemaakt door mijn manier van spelen, maar fouten horen ook bij het voetbal”, zei hij wel eens. “Ik laat dat nooit invloed hebben op mijn spel.” Zeker wijze woorden die jonge doelmannen moeten meenemen. Zonder fouten te maken kan je er ook niet van leren. Durf dus fouten te maken enkel op die manier zal je de volgende keer de juiste oplossing vinden.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-23T01:31:10+01:00

Aangezien Liam Wauters toch heel wat jaren als veldspeler heeft doorgebracht is dat zeker geen nadeel in het moderne voetbal. Als keeper moet je tegenwoordig niet alleen ballen kunnen pakken, maar wordt er een heel pak meer van je verwacht.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-23T01:31:40+01:00

Nu als je het ons vraagt mag je heel wat doelmannen eens een plaatsje geven op het veld en zijn wij ervan overtuigd dat er veel van ons daar ook hun werk zullen volbrengen. Elke speler in het doel zetten zou een minder goed resultaat opleveren vrezen we :-). Wanneer er keeperstraining is zie je ploeggenoten wel eens met ons lachen of dan wordt er gezegd dat zij fysieke trainingen hebben en wij doelmannen enkel ballen moeten pakken. We kunnen ze alleen maar aanbevelen om dit eens mee te doen zodat iedereen de intensiteit van het keeper zijn kan evenaren.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-23T01:32:27+01:00

Liam Wauters starte op zijn 4,5 jarige leeftijd bij de plaatselijke voetbalvereniging. Op dat moment denk je natuurlijk niet aan wat kan komen of mag gaan komen. Het is wel een rage dat je steeds meer en meer jeugdspelers hun idolen ziet nadoen. Dezelfde manier van kleding, kapsel, maar ook manieren van lopen. Je bent echter wie je bent. Ronaldo is Ronaldo, Messi is Messi en Liam is Liam. Met de beide voeten op de grond blijven, hard werken is de boodschap. Enkel op die manier kan je van het spel blijven genieten. Neem de momenten zoals ze komen en dan zullen er nog vele mooie momenten volgen.

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-23T01:32:54+01:00

De dag voor de wedstrijd geen goed pak friet met Mayonaise, ketchup of een berenpoot op het menu ten huizen Wauters. Het vraagt zeker niet alleen op oudere leeftijd veel opofferingen, maar ook reeds nu moet je die opofferingen durven maken om op je voeding te letten. Daarbij komt natuurlijk kijken dat je hierin goed ondersteund moet worden door je ouders want zij moeten uiteindelijk ook opofferingen doen voor ons.

Voor de wedstrijden gebruikt Liam een apart paar keepershandschoenen zodat hij steeds kan genieten van de beste grip. Hiervoor maakt hij zijn keepershandschoenen vochtig voor de wedstrijd. Hoe vochtig is afhankelijk van hoe nat het plein ligt. Wanneer deze al nat is zullen de handschoenen snel nat genoeg zijn voor de optimale grip.

Hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-23T01:33:29+01:00

Vroeger was dat zo een 6 paar per jaar, maar aangezien de slijtage van de Prostar handschoenen minder snel is dan bij de vorige merken die Liam Wauters droeg, volstaan nu een 4 tal paar om het seizoen door te komen.

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2020-12-23T01:34:03+01:00

Elite en adidas waren de handschoenen die bij Liam terug te vinden waren. Niet zo verwonderlijk. Elite een Israëlisch merk dat al snel zijn weg vond naar de Europese markt en heel wat keepers wist te bekoren van hun kwaliteit. Adidas daar en tegen was Jaar in Jaar uit het huis merk van zijn club Anderlecht. Elke speler die in Anderlecht speelt en geen sponsorcontract had met een ander merk ging zowat met Adidas aan de slag. Vanaf dit jaar heeft de club dan ook besloten de overstap te maken naar een nieuw merk. En gelukkig maar, want zo heeft Liam Wauters ProStar kunnen en mogen ontdekken.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-23T01:34:28+01:00

Prostar heeft een speciale aanbieding voor Elite keepers en was het dus zeer interessant om deze eens uit te testen. Aangezien de slijtage minder snel is dan bij de vorige handschoenen en ze heel comfortabel zitten is er geen enkele reden om over te schakelen op een ander merk. Wanneer je u als keeper ergens goed bij voelt dan wil je daaraan vasthouden. Een keeper die zich goed voelt straalt des te meer zelfvertrouwen uit naar de tegenstander.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-23T01:34:58+01:00

Het begint misschien wat eentonig te worden, maar toch het is iets dat je als keeper je hele leven zal horen en zelf ook nog heel veel zelf zal moeten vertellen, maar een keeper wordt nu eenmaal afgestraft op de fouten die hij of zij maakt. Daar moet je je als keeper maar ook persoon boven proberen te plaatsen. Iedereen maakt fouten ook de keeper en mag dus niet blijven spelen in je hoofd. Opstaan en de andere laten zien tot wat jij echt in staat bent!

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2020-12-23T01:35:23+01:00

Ik ben zelf nog heel jong dus ik moet zelf ook nog heel veel leren, maar je moet zeker hard blijven werken en vooral veel plezier beleven in je doel en op het veld.

Liam Wauters koos voor de volgende modellen

Liam aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit die op de markt verkrijgbaar is. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top