Online Shop

december 21, 2020

Joren Op de beeck – Cercle Brugge: Interview

Joren Op de Beeck Cercle Brugge

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Joren Op de beeck

Huidige club: Cercle Brugge
Vorige Club: KFC Putte, R Capellen FC, KFCO Beerschot Wilrijk
Geboortedatum: 20/09/2005

Hoe heb je besloten om te gaan keepen?2020-12-23T10:46:12+01:00

Tijden veranderen snel. 15 jaar geleden was het zeker nog geen probleem toen iemand meteen in doel wou gaan staan. Veel ploegen waren immers al blij als ze een doelman gevonden hadden. Langzaam zijn deze tijden aan het veranderen en moet een keeper bijna de evenknie zijn van de andere veldspelers. Met daarbij nog eens dat hij of zij ook de doelpunten moet kunnen voorkomen. Voor Joren Op de beeck begon zijn voetbalcarrière bij Putte sk, niet als doelman, maar als veldspeler. Toen de keeper van zijn team er een keer niet was mocht hij voor hem invallen en kreeg de keeper microbe hem al snel te pakken.

Naar welke keepers kijk je op?2021-01-07T13:01:57+01:00

De 2 grote voorbeelden voor Joren Op de beeck zijn eigenlijk 2 totaal verschillende soorten doelmannen. De namen Buffon en Ter Stegen zullen je wel bekend in de oren klinken en zal je ons ook begrijpen waarom we dit zeggen. Ter Stegen zijn techniek is perfect, hij is het schoolvoorbeeld van een moderne keeper. De reden waarom Joren Buffon zo bewondert is vooral de mentaliteit waarmee hij op een voetbalveld staat en natuurlijk ook zijn vele mooie reddingen. Zo komen we niet alleen terug op wat we in het begin van dit interview vertelde, maar het is het perfecte voorbeeld van hoe het doelman zijn door de jaren heen verder ontwikkeld.

Hoe zou je jezelf omschrijven als keeper?2020-12-23T10:47:05+01:00

We horen de oma’s, opa’s en ouders al vertellen dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Maar wie zit er ons vaak het hardste aan te moedigen langs de zijlijn? Uiteraard en deze mentaliteit van winnen is belangrijker dan deelnemen moet je hebben wanneer je graag hogerop wilt geraken in het voetbal. Iedereen ziet graag mooie en verzorgde voetbal, maar op het einde van de rit telt voor de supporters slechts 1 ding, de DRIE punten. Om als doelman voor deze 3 punten te kunnen zorgen stelt Joren zijn team altijd voorop. Geen eigen succes, maar winnen met 11.

Wat is de belangrijkste kwaliteit van een keeper volgens jou?2020-12-23T10:47:31+01:00

Als de tegenstander een doelman ziet die weinig vertrouwen uitstraalt zal deze groeien, maar andersom geldt zeker ook en is het dus heel belangrijk dat je als doelman het vertrouwen uitstraalt. Zo beïnvloed je niet alleen de tegenstander, maar zullen je eigen spelers deze attitude overnemen en op jouw als doelman vertrouwen wanneer je in moeilijke situaties terecht komt. Dit kan zijn in een 1 tegen 1 situatie, een terugspeelbal of zelfs wanneer je team een strafschop tegen krijgt.

Verwachtte je dat jouw carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-23T10:47:57+01:00

Als kleine of jonge doelman droom je uiteraard van dezelfde weg op te kunnen gaan als je grote idolen die je wekelijks op televisie aan het werk ziet. Toch is het niet zo van zelfsprekend ook niet als jonge gasten om op het hoogste niveau aan de slag te kunnen gaan en blijven. Je ziet helaas in deze wereld veel jongens komen en gaan. De ene heeft de wilskracht om hard te werken en toch ook al wel wat te laten om later “misschien” ooit een profvoetballer te kunnen worden.  

Ondertussen is Joren Op de beeck aan de slag bij de U16 van Cercle Brugge en heeft hij reeds een lange weg afgelegd. De weg naar het profvoetbal lijkt dichtbij, maar ook nog zo ver weg beseft hij.

Hoe bereid je jezelf en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-23T10:48:25+01:00

Voor de wedstrijd mag voor Joren alles heel relaxed zijn, je moet er proberen voor te zorgen dat je zo min mogelijk stress hebt. Bij Joren gebeurd dit door alles zo goed mogelijk te organiseren. Op deze manier komt hij niet voor verrassingen te staan en kan hij rustig toewerken naar de opwarming en wedstrijd.  De lijn tussen concentratie en sfeer is een hele dunne lijn. Voor veel gaat dit samen om de stress een plaats te kunnen geven, voor andere liggen deze 2 aspecten heel ver uit elkaar. Je moet ook als voetballer daarmee leren omgaan en je eigen rituelen uit te zoeken om zo ontspannen mogelijk te gaan doen wat je het liefst doet ‘voetballen’.

Hoeveel paar handschoenen draag je gemiddeld per jaar?2020-12-23T10:48:49+01:00

Laat ons nog 1 keer terugkomen op het verleden. Niet alleen de manier van voetballen heeft een enorme evolutie gemaakt, maar ook het materiaal en de velden waarop we spelen. Gelukkig traint zowat elke elite ploeg het meeste van hun tijd op kunstgras, helaas is de slijtage van ons materiaal ook veel groter op deze ondergrond. Zo gebruikte hij vorig jaar rond de 10 paar. Tot nu toe zit hij dit seizoen aan 4 paar keepershandschoenen. We horen je al zeggen en Covid dan, maar ook tijdens deze periode heeft Joren niet stil gezeten en was hij regelmatig aan het trainen om zijn skills te onderhouden.

Met welk merk speelde je hiervoor?2020-12-23T10:49:16+01:00

Wanneer je ongeveer 10 jaar als doelman achter de rug hebt, heb je ongetwijfeld al heel wat merken rond je handen gehad. Kerstcadeaus, verjaardag geschenken het zijn maar enkele momenten wanneer familieleden of vrienden met keepershandschoenen afkomen, want wat heb je als doelman nooit te veel? Uiteraard keepershandschoenen. Door deze jaren heen ga je voorkeuren opbouwen en wanneer je zelf mag kiezen grijpen naar de handschoenen waar je je het beste bij voelde. Voor Joren waren dit vooral Reusch en Uhlsport keepershandschoenen, maar de voor hij overstapte naar prostar was het reeds een lange periode met adidas.

Waarom speel je nu met prostar?2020-12-23T10:49:40+01:00

Joren Op de beeck was één van de gelukkige die een paar keepershandschoenen won bij de Give away van Wout Meese. Als doelman is het ook vaak moeilijk om ergens vanaf te stappen wanneer je je ergens goed bij voelt. Toch heb ik er nog geen moment spijt van gehad, want de grip is heel goed en ze hebben een goede pasvorm. Daarboven is de prijs-kwaliteit verhouding heel goed, vroeger ging de prijs al snel naar 120 euro per paar, terwijl ik deze nu heb voor bijna de helft van de prijs.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-23T10:50:04+01:00

Een tegenslag is geen enkele speler van het team prettig, toch moet je als doelman mentaal nog zoveel sterker staan dan eender welk andere teamgenoot. Als jij als doelman een fout maakt is het 9 van de 10 keer een tegendoelpunt. Je moet hier dus met leren omgaan. Het zal 9 keer vallen zijn, maar je moet elke keer opnieuw rechtop staan en hier sterker uitkomen!

Wat is je advies voor jonge keepers?2020-12-23T10:50:28+01:00

Dat ze heel hard moeten blijven werken ook al gaat het minder en zich niets moeten aantrekken van negatieve commentaar. Ook dat ze veel keeperstrainingen moeten doen, hoe meer je traint hoe beter en hoe eerder je dingen gaat leren. Ook moeten ze er niet met inzitten als ze een fout maken, een spits schiet namelijk ook niet elke bal binnen.

Joren Op de Beeck koos voor de volgende keepershandschoenen uit onze collectie

Joren aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder meer de volgende modellen. Wil jij ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top