fbpx
Online Shop

april 30, 2020

Seppe Van Maele – KV Oostende: Interview

Seppe Van Maele

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Seppe Van Maele

Huidige club: KV Oostende
Vorige Club: SV Zulte-Waregem 
Geboortedatum: 19/01/2005

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-22T23:30:05+01:00

De papa van Seppe is zelf heel zijn leven voetballer geweest en zelfs vandaag nog actief in het voetballeven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Seppe zijn eerste stappen op een voetbalveld snel zouden volgen onder begeleiding van zijn papa. Toen Seppe bij de U7 mocht spelen was er zoals dat vandaag in vele clubs het geval is, geen vaste doelman en moet iedereen op zijn beurt in het doel gaan staan om alle posities op het veld te ervaren en de nodige skills voor op te doen. Toch merkte hij vanaf het eerste moment dat keeper zijn het enige is wat Seppe wou, want geef nu toe, keeper zijn is toch super leuk.  Het daarop volgende seizoen werd dan ook besloten om met een vaste doelman te gaan werken daar het wel heel duidelijk was dat Seppe zijn toekomst op die positie zou gaan verder zetten.

Welke keepers bewonder je?2020-12-22T23:30:31+01:00

Ter Stegen is een doelman die alles heeft. Hij is een uitstekende lijnkeeper met goede reflexen. Hij is ook sterk bij 1 vs 1 situaties. Hij is enorm atletisch en lenig. Zijn sprongkracht is bewonderenswaardig. Op afstandsschoten kan hij soms mooie parades doen. Hij is baas in zijn zestienmetergebied en straalt veel zelfvertrouwen uit. Het is een betrouwbare doelman die nauwelijks flatert. Ook heeft hij heel goede voeten, wat de dag van vandaag voor een doelman even belangrijk is als ballen pakken, hij blijft rustig aan de bal en zoekt indien mogelijk altijd de voetballende oplossing.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-22T23:31:06+01:00

Seppe is een doelman die altijd in functie speelt van zijn ploeg en verkiest een goede teamprestatie boven zijn individuele prestatie. Die ene prachtige redding is mooi en goed voor het vertrouwen, maar hij is zeker zo blij wanneer hij deze redding niet heeft moeten doen door een sterk verdedigende wedstrijd van zijn teamgenoten en ook zo de overwinning kunnen pakken. Zelf vind Seppe zich een doelman die goed is op zijn lijn met hele goede reflexen.

Zoals het een goede keeper beaamt probeert hij zijn verdediging dan ook altijd te helpen door veel te coachen en door zoveel mogelijk aanspeelbaar te zijn door goed naast zijn doel te bewegen en mee te schuiven. Niet evident dat mee kantelen, veel keepers spelen de bal vaak in en stoppen dan hun actie. Ook dan is het onze taak als keeper verder mee te bewegen en indien nodig terug aanspeelbaar te zijn wanneer deze speler eventueel toch onder druk zou worden gezet door een tegenstander.

De groeispurt van Seppe zal zeker in de toekomst nog ingezet worden, maar zolang deze nog op zich laat wachten doet hij er toch alles aan om deze “handicap” te beperken door te trainen op sprongkracht, of thuis met mijn springtouw. Op deze manier zijn wij er van overtuigd dat dit voor “kleinere” keepers zeker geen nadeel hoeft te zijn en dit kan compenseren door de juiste techniek en krachten hiervoor op te bouwen.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-22T23:31:29+01:00

Een doelman er moet staan voor zijn team. Als doelman heb je natuurlijk een enorm grote verantwoordelijkheid want als je een fout maakt is het meestal een tegendoelpunt. Een goede keeper moet dan ook baas zijn in zijn eigen zestien en nooit bang zijn om te komen op een hoge bal. Je ziet soms dat een doelman eens onder de bal doorgaat bij een hoge bal en dat deze dan vaak de wind van supporters en vooral trainers van voor krijgt. Toch moeten we de keepers hier meer in stimuleren dit te doen. Iedereen maakt fouten ook wij als doelman, maar als ze niet gemaakt mogen worden kunnen we er natuurlijk ook niet uit leren. Dus ook al loopt het eens mis, wat zeker wel eens zal gebeuren, dan moet je als doelman toch weer opnieuw rechtstaan en het zelfvertrouwen uitstralen van voorheen.

Enkel op deze manier kan je jezelf als doelman motiveren, maar ook je medespelers overtuigen dat ze nog steeds op jou kunnen vertrouwen.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-22T23:31:49+01:00

Neen, iedereen of je nu talent hebt of niet, moet als doelman op welk niveau je ook speelt steeds kei hard blijven werken en dat is wat Seppe dan de laatste jaren ook heeft gedaan om als doelman op heel veel vlakken te groeien (technisch, mentaal, fysiek, …) . Hadden we 5 jaar geleden de vraag aan Seppe gesteld of hij nog op het ELITE-niveau zou spelen dan had hij zeker neen gezegd, maar kijk hij speelt nog altijd op dit niveau en zal hard blijven werken om op dit niveau te mogen blijven spelen.

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-22T23:32:15+01:00

Een doelman (elke sportman / vrouw) moet steeds voldoende recuperatie momenten inbouwen. Zo gaat Seppe dan ook steeds om zichzelf voor te bereiden voor een wedstrijd vroeg slapen (21.30-22.00). De dag erop staat hij dan ook redelijk vroeg op zodat hij rustig kan ontwaken en niet meteen in stress modus moet overgaan om zich klaar te maken om te vertrekken. Op deze manier kan hij dan ook heel ontspannen naar de wedstrijd toewerken. 3-4 uur voor de match wordt  dan een lichte maaltijd (vaak pasta) gegeten om met voldoende krachten aan de match te kunnen beginnen..

Om mijn handschoenen wedstrijd klaar te maken maakt hij deze de avond voor de wedstrijd wat nat en wikkelt ze dan in een handdoek. Op die manier heb ik de dag nadien goeie grip en zijn mijn handschoenen niet droog aan de binnenkant.

Bij het inwikkelen van de handschoenen is het zeer belangrijk dat ervoor gezorgd wordt dat de latex niet op elkaar komt en dat er steeds een stuk van de handdoek tussen zit. Op deze manier kan de latex niet aan elkaar gaan kleven en worden scheurtjes in de latex vermeden waardoor ze sneller zullen gaan slijten.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-22T23:32:40+01:00

5-6 paar

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2020-12-22T23:33:06+01:00

REAL is net zoals bij zovelen heel lang het merk geweest waarmee Seppe ook in de goal terug te vinden was. Daarna heeft hij ook een tijdje met het plaatselijke merk DEMAT gespeeld. 2 jaar geleden moesten de jeugdkeepers van K.V. Oostende dan vanuit de club UHLSPORT met Uhlsport spelen. Daar is de club dit jaar vanaf gestapt en waren we weer vrij om te spelen met het merk dat we zelf wilden.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-22T23:33:22+01:00

Via Wout Meese, een jeugdkeeper van Anderlecht die ik ken heb ik ProStar leren kennen. Hij vertelde dat het een goed merk was en heb ik dus ook besloten om even contact op te nemen met Prostar via instagram. Later is Andy dan langsgekomen om wat uitleg te komen geven over de handschoenen. Het is dan ook belangrijk dat je je als doelman goed voelt met de handschoenen. Een handschoen die goed zit zorgt al voor heel wat zelfvertrouwen en is dus belangrijk dat je verschillende past zodat jij weet van bij welke jij je het beste voelt.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-22T23:33:47+01:00

Hoog meespelen en diepteballen inschatten zijn moeilijk. Je moet altijd zorgen dat je hoog genoeg staat zodat een bal in de rug van de verdediging de jouwe kan zijn. Aan de andere kant mag je ook niet te hoog staan zodat je indien nodig snel genoeg terug in je zestien kan zijn. Coachen met je verdediging is dan ook heel belangrijk op die momenten.

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2020-12-22T23:34:07+01:00

Je moet altijd zelfvertrouwen hebben ook als het eens minder gaat. Als je een flater maakt in een wedstrijd mag je je hoofd niet laten hangen en moet je direct die knop omdraaien. Luister nooit naar wat andere mensen zeggen langs de zijlijn en gebruik die slechte commentaren als motivatie om beter te worden!

Seppe Van Maele koos voor de volgende modellen

Seppe aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit die op de markt verkrijgbaar is. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Titel

Go to Top