fbpx
Online Shop

april 30, 2020

Emile Demarbaix – K. Beerschot V.A. : Interview

Emile Demarbaix

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Emile Demarbaix

Huidige club: K.Beerschot.V.A
Vorige Club: Rupel Boom
Geboortedatum: 01/02/2005

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-22T23:20:49+01:00

Emile Demarbaix was al om het met een cliche te zeggen al de reeds van in de wieg aan het voetballen. Van zijn eerste stappen was hij dan ook al met de bal aan het spelen en onafscheidelijk. Vanaf de eerste wedstrijd die hij mocht spelen was hij dan ook net als velen onder ons meteen in het doel te vinden.  Met veel tegenzin van de ouders dat hun zoon die net 6 geworden is de gevaarlijkste plaatst op een voetbalveld uitkiest, maar in Schelle Sport was een nieuw talent opgestaan. Na Schelle sport, zal de overstap naar Rupel Boom en K. Beerschot V.A. niet lang uitblijven.

Welke keepers bewonder je?2020-12-22T23:21:43+01:00

Als Anderlecht fan is Emile zeer enthousiast dat Hendrik Van Crombugge de kleuren van zijn favoriete ploeg mag verdedigen. Van Crombrugge is een zeer veelzijdig keeper. Een beetje een compleet beeld van hoe een moderne doelman moet zijn in het hedendaagse voetbal.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-22T23:22:14+01:00

Desondanks dat ik zelfs zelden tot niet als veldvoetballer heb gespeeld is Emile Demarbaix toch een keeper dat altijd graag meevoetbalt en ook niet benauwd is voor al eens een speler het bos in te sturen als de mogelijkheid zich voordoet. Deze voetbal kwaliteiten worden uiteraard verder gestimuleerd door ook doelman te zijn bij CKB Puurs. Het zaalvoetbal is zeker een meerwaarde om je technische aspecten als doelman bij te schaven als het op voetenwerk aankomt.

Door de ervaringen die een doelman opdoet in de zaal zal deze zich ook veel comfortabeler voelen wanneer deze een bal aangespeeld krijgt bij de gewone voetbal. Door de grote gestalte van Emile is hij dus ook zeer sterk in de lucht. Toch is hij zich ervan bewust dat lengte niet altijd alles zegt met een doelman, maar dat het wel mooi is meegenomen. Daarom blijft hij ook op de trainingen ook wel zeer hard werken aan zijn technische skills te behouden en zelfs nog te verbeteren.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-22T23:22:46+01:00

Als keeper moet je zeker de hele wedstrijd goed geconcentreerd kunnen blijven en daarbij over het nodige inzicht beschikken. Als je 11-0 voorstaat wil je als keeper altijd een clean sheet behouden. Wanneer je niet geconcentreerd bent of blijft gedurende de hele wedstrijd, dan kan je zomaar een foutje maken en dan je clean sheet weggeven.

Een goede keeper heeft ook veel inzicht nodig. Het is de laatste minuut en je hebt een hoekschop tegen. Als je de bal goed plukt dan kan je een counter opzetten en zo nog een goal maken, maar om de juiste bal te geven moet je het goede inzicht hebben. Uiteraard denken we nu met zijn allen terug aan de actie van Belgie tegen Japan van het laatste Wereldkampioenschap. Geef toe het had voor ons als Belgen er toch helemaal anders uitgezien mocht Courtois deze bal niet hebben meegegeven aan Kevin De Bruyne.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-22T23:23:11+01:00

Neen, absoluut niet. Emile dacht altijd zoals een nuchtere jonge man”1ste provinciale en een leuke job is perfect”, maar momenteel speelt hij bij de u15 van K. Beerschot V.A. op elite niveau. Toch ondanks dit niveau blijft hij met zijn beide voeten op de grond en probeert hij van elke ervaring te genieten en deze mee te nemen naar de toekomst.

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-22T23:23:36+01:00

Buiten wat naar muziek luisteren zal je bij Emile Demarbaix weinig andere dingen bespeuren, zelfs geen stress of zenuwen. “Ik ben van nature een vrij rustig persoon, waardoor ik ook in alle rust naar een wedstrijd kan toeleven”.  Zijn handschoenen worden heel goed nat gemaakt voor hij aan de wedstrijd gaat beginnen. Dit om de poriën van de latex zich goed open te laten zetten zodat de ideale grip naar boven kan komen. Wanneer ik op een drogere dag met kans op neerslag met het Aqua model aan de slag ga, maak ik deze nog natter als het andere model. Op deze manier activeer ik ook op deze latex de beste grip.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-22T23:24:06+01:00

Dat zit meestal tussen de 5 en de 8.

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2020-12-22T23:24:22+01:00

Elite

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-22T23:24:51+01:00

Een bekend merk is niet altijd veel beter dan de minder gekende merken en bovendien zijn ze vaak het dubbele van de prijs voor dezelfde kwaliteit.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-22T23:25:13+01:00

Concentratie is voor Emile het moeilijkste, maar net zoals je elke week keeperstraining krijgt om beter te worden in wat je graag doet kan je ook je concentratie trainen. Elk element dat om een goede doelman te zijn nodig hebt wordt dus niet vergeten en de nodige aandacht aan besteed.

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2020-12-22T23:25:38+01:00

Het advies kunnen we als kort en bondig omschrijven. Gewoon blijven werken en altijd beter willen worden. Zoals elke Professionele voetballer moet je blijven trainen, want niet trainen wilt zeggen dat je niet meer kan bijleren en wanneer je bijleert word je beter.

Emile Demarbaix koos voor volgende modellen

Emile aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit die op de markt verkrijgbaar is. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Titel

Go to Top