Online Shop

januari 13, 2021

Fayro Libiee – VV Smitshoek: Interview

Fayro Libiee VV Smitshoek

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Fayro Libiee

Huidige club: VV Smitshoek
Vorige Club: SV DRL
Geboortedatum: 10/06/2006

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen en met name als doelman?2021-01-12T13:52:37+01:00

Als kleine jongen is voetbal vaak al wat klok slaat. Je bent immers niet snel van het veld weg te denken en je ouders moeten je echt komen roepen omdat het eten klaar is of omdat het te donker is geworden. Niet anders Fayro in dit verhaal. Een jonge man die niets liever deed dan gaan voetballen. Niet als keeper, maar als spits. Bij de jongeren is het nog vaak zo dat iedereen wel eens in doel gaat staan omdat iedere jongere speler zijn technische vaardigheden als speler moet aanleren. Toch merk je op die manier ook snel wanneer iemand de aanleg heeft om doelman te worden. En zo geschiedde ook. Na slechts 1 wedstrijd stootte Fayro Libiee al door naar het hoogste elftal. Na 2 jaar hard werken ging er enkele deuren open en en kwam hij terecht bij de JO11-1 van Smitshoek terecht.

Welke keepers bewonder je?2021-01-12T14:02:42+01:00

Fayro Libiee is afkomstig uit Nederland het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn 2 idolen ook landgenoten zijn. Natuurlijk ook niet vreemd wanneer je zoveel wereldkeepers met de Nederlandse nationaliteit op de velden ziet. Eén van hen is uiteraard Marc Ter Stegen. Hiervan moeten we niet veel meer vermelden wanneer je de verhalen van onze andere ambassadeurs hebt gelezen.
Andre Onana hebben we nog niet moeten vernomen, maar is ook geen verassing als je naar de kwaliteiten van deze doelman gaat kijken. De Kameroense Doelman in Nederlandse loondienst kwam over van Barcelona voor hij bij Jong Ajax terechtkwam. In de 2018/19 maakte hij dan de grote stap om 1ste doelman te worden bij FC Ajax.

Hoe zou je jezelf definiëren als doelman?2021-01-12T16:25:58+01:00

De eerste jaren hebben Fyro Libiee goed geholpen om de vaardigheden van een goede voetballer onder de knie te krijgen. In het moderne voetbal moet je als doelman namelijk even goed met een bal overweg kunnen als de spelers. En geef toe het geeft je verdediging toch dat net beetje meer vertrouwen om jouw aan te spelen wanneer ze weten dat je er ook mee overweg kunt. Alleen deze kwaliteiten al zorgen ervoor dat je een sterkere band krijgt met je medespelers. Tel daar nog eens een actieve coaching bij en je bent al een heel aardig stukje op weg om een sterk verdedigend blok te bouwen. Is er geen voetballende oplossing dan heeft Fyro de goede voeten om ook de bal in de 2de lijn aan één van zijn medespelers te bezorgen met een feilloze trap.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zou lopen?2021-01-12T16:30:30+01:00

Als jonge spits bij het plaatselijke elftal verwacht je natuurlijk niet dat er kansen hogerop zouden komen. Stiekem hoopt of droomt iedereen daar wel een beetje van denkt Fayro Libiee. Uiteraard is talent alleen niet goed genoeg om aan de top te komen en vooral te blijven. Wat je hebt gekregen moet je meenemen, maar je mag zeker niet vergeten van hard te werken, want enkel op deze manier kan je je talent ook omzetten. Dankzij het hardwerken en het nuchter nadenken kwam er ondanks een leuke stage bij Sparta Rotterdam betaald voetbal. Als je dergelijke uitnodigingen krijgt dan weet je waarom je hard gewerkt hebt en waarom je hard wilt blijven werken.

Hoe ben je voor de wedstrijd en doe je iets speciaal om je voor te bereiden?2021-01-12T23:32:33+01:00

Van stress voor de wedstrijd is weinig sprake bij Fayro en mocht deze er al een beetje zijn, probeert hij deze heel goed te verbergen. Stress is namelijk geen goede raadgever voor jezelf als doelman, maar ook niet voor je medespelers die deze misschien zouden kunnen overnemen.

Voor de opwarming gaat hij resoluut voor een apart paar keepershandschoenen en een lange broek. Een advies die hij ooit van een trainer meekreeg en nog steeds toepast. Op deze manier blijven de spieren steeds warm en ben je minder gevoelig voor blessures.

De aanvang van de wedstrijd wordt dan gedaan met een proper paar handschoenen dat speciaal is klaargemaakt om de beste grip uit de handschoenen te halen.

Hoeveel paar keepershandschoenen heb je per jaar nodig?2021-01-12T23:51:04+01:00

Momenteel bij Prostar komt Fayro Libiee toe met een 3 tal paar keepershandschoenen per jaar. Dit komt mede dankzij de lange levensduur. Niet alleen de slijtage is uitermate goed ook de grip blijf heel lang goed. Verder gebruikt hij een apart paar keepershandschoenen voor de wedstrijden, wanneer deze dan hun beste tijd gehad hebben schuift hij dit paar door om verder mee te trainen en kiest hij voor een nieuw paar om de wedstrijden mee af te werken. Op deze manier komt hij steeds aan de aftrap met de beste grip verkrijgbaar op de markt.

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2021-01-13T11:24:34+01:00

Zoals aangegeven bij de favoriete doelmannen van Fayro moet je ook niet ver gaan kijken naar welke keepershandschoenen je bij hem in het verleden terug vond. Zeker als jonge doelman kijk je op naar je idolen en wil je eruit zien als hun en met de handschoenen spelen waar ook zij wekelijks die wereldsaves meedoen. Pas op latere leeftijd als je als doelman ook wat meer met materiaal gaat bezig zijn merk je snel dat het materiaal waarmee je aan de slag bent niet de professionele kwaliteit is die andere merken kunnen aanbieden. Zo kwam ook Stanno in beeld. Een merk dat heel veel terug te vinden is op de Nederlandse markt en voor ieder wat wils in de collectie heeft.

Waarom blijf je Prostar trouw?2021-01-12T23:57:30+01:00

Prostar keepershandschoenen zitten gewoon heel goed. Door de combinatie van latex en neoprene zijn ze niet de aller lichtste op de markt, maar is het een perfecte combinatie om het gewicht beperkt te houden, maar toch ook nog een goede demping te hebben tijdens het boksen. Neem daar nog eens bij dat ze lang meegaan en dan is de keuze snel gevallen. Waarom naar een ander merk gaan waar ik zeker 100 euro moet betalen voor dezelfde kwaliteit? Neen dankjewel dan blijft hij wel lekker met zijn Prostar Keepershandschoenen ballen pakken.

Wat is het moeilijkste voor een doelman?2021-01-13T00:01:28+01:00

Als doelman moet je een goed zicht hebben, maar ook een goed inzicht. Je moet als doelman altijd juist proberen in te schatten waar de bal zal komen anders ga je bijvoorbeeld onder de bal door bij een hoekschop of voorzet. De juiste timing is een kwestie van veel trainen. Zoals elke jonge doelman was dit voor Fayro in het begin ook wel even zoeken. Iedere jonge doelman wilt heel snel de bal kunnen vangen zonder na te denken of je nog wel aan die bal gaat geraken. Geduldig zijn en de juiste moment kiezen is dus een gave. Iets waar je natuurlijk altijd aan kan werken is je sprongkracht op deze manier geraak je hoger en hebben je tegenstanders veel minder kans.

Welk advies zou je geven aan een jonge doelman?2021-01-13T00:05:07+01:00

Als jonge doelman is het niet altijd even makkelijk. Iedereen moet in je geloven, want jij bent de anti held of held van je team. 2 verschillende momenten waar je ook al op jonge leeftijd mee moet leren omgaan. Eén misstap van jouw als doelman kan het verlies van de wedstrijd betekenen en je ziet dan ook meteen dat alle ogen op je gericht zijn, maar het tegengestelde kan ook wanneer je met één doelpunt voorstaat en in de allerlaatste minuut een penalty weet te stoppen.

Geef dus nooit op. Blijf trainen en hard werken om een betere doelman te worden. Vroeg of laat maak je er gebruik van.

Fayro Libiee koos voor de volgende keepershandschoenen uit onze collectie

Joren aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder meer de volgende modellen. Wil jij ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top