fbpx
Online Shop

oktober 20, 2019

Benoit Degruyter – KSCT Menen: Interview

Benoit Degruyter

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Benoit Degruyter

Huidige club: K.S.C.T. Menen
Vorige Club: OMS Ingelmunster
Geboortedatum: 12-06-1997

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-22T22:08:02+01:00

Al vanaf ik een jonge snaak was moest ik steeds voetballen thuis, anders had ik geen goede dag gehad. Toen ik in de kleuterklas zat wilde ik gaan voetballen met mijn maatjes bij het toenmalige SV Izegem (nu VV Emelgem-Kachtem). Ik bleef eigenlijk tot mijn 14 jaar polyvalent voetballer/keeper. Maar ik moest een keuze maken. Keepen was voor mij veel boeiender dan voetballen, je hebt meer verantwoordelijkheid dan een veldspeler. Sinds mijn overstap naar Ingelmunster ben ik fulltime keeper geworden.

Welke keepers bewonder je?2020-12-22T22:09:17+01:00

Het grote voorbeeld voor velen en ook voor mij is Iker Casillas. De Spanjaard was de beste doelman ter wereld! Ook Manuel Neuer die eigenlijk een beetje het prototype van een moderne doelman. Heel hoog meevoetballen combineren met steengoede reflexen. David De Gea behoort voor mij ook tot de keepers waar ik naar opkijk vanwege zijn reflexen.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-22T22:11:41+01:00

Mezelf zou ik omschrijven als een leider in doel. Ik ben iemand die heel veel coacht en zo de verdediging beter helpt spelen. Ik voetbal goed goed mee en doe er alles aan om elke week opnieuw de 0 te houden.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-22T22:12:13+01:00

Volgens mij is het als keeper heel belangrijk dat je meedenkt tijdens het spel. Zo help je niet alleen jezelf maar ook je verdediging tijdens de wedstrijd. Een keeper moet ook goed kunnen voetballen.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-22T22:12:47+01:00

Dit had ik helemaal niet verwacht. Zeker niet omdat ik nooit bij een elite, of interprovinciale club speelde. Pas op mijn 16e speelde ik voor het eerst provinciaal. Ik kreeg bij mijn huidige club de kans me verder te ontwikkelen en te groeien. Dankzij hun vertrouwen kreeg ik in 2017 op 19 jarige leeftijd de kans om in de A-kern in doel te staan in de 2e amateurklasse. Maar ongeveer 8 wedstrijden later werd ik na een wilde tackle afgevoerd naar het ziekenhuis met een beenbreuk. Na deze tegenslag ben ik blijven vechten om terug te keren op het niveau dat ik bezig was. Dit seizoen is dit gelukt en blijf ik werken om mezelf te blijven verbeteren.

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-22T22:13:17+01:00

Persoonlijk bereid ik me best hoor op een wedstrijd door in de auto op weg naar de wedstrijd mijn favoriete muziek te beluisteren. Mijn handschoenen was ik na elke wedstrijd handmatig af onder lauw water.

Hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-22T22:14:04+01:00

Meestal draag ik rond de 10 paar per seizoen.

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2020-12-22T22:14:35+01:00

Voor ik met Prostar begon te keepen speelde ik het liefst met Adidas. Ook Real kon je regelmatig terugvinden in mijn kast.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-22T22:15:22+01:00

Het belangrijkste aan handschoenen vind ikzelf dat ze goed aanvoelen. Je moet goed kunnen bewegen wanneer je de handschoenen aan hebt. Toen ik Prostar voor het eerst aan deed dan voelde dit direct goed. Ook de grip is een enorm positief verhaal bij deze handschoen. Ik ben volledig overtuigd van de kwaliteit van Prostar, daarom ga ik niet naar een bekend merk terug.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-22T22:15:29+01:00

Het moeilijkste aan keeper zijn vind ik dat je veelal als schuldige wordt aangewezen. Je kan in een wedstrijd 20 ballen pakken, en goed pakken met goede saves. Maar als je 1 keer in de fout gaat en je verliest die wedstrijd met 2-1 dan is het steevast de schuld van de keeper. Mensen onthouden die goede saves die je voorheen deed niet, enkel de fout onthouden ze. En geef toe iedereen begaat wel eens een fout, anders ben je geen mens.

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2020-12-22T22:16:09+01:00

Het advies dat ik wil geven aan een jonge keeper is om nooit op te geven, nooit te stoppen met luisteren naar tips. Je kan nooit genoeg leren. Als keeper moet je veel geduld hebben, er staat er namelijk maar eentje op het veld en die wordt niet na 80 minuten eens vervangen. Als keeper moet je blijven werken om een plaatsje te bemachtig die je zo graag wil. Je moet steevast in jezelf blijven geloven. Dat heb ikzelf ook gedaan. Voetjes op de grond en trainen! (Soms mag je wel eens een zweefsprong doen om de bal te pakken maar daarna terug met beide voeten op de grond ?)

Welke modellen koos Benoit Degruyter?

Benoit aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen werken?

Laat een opmerking achter

Titel

Go to Top