Online Shop

juni 17, 2020

Arvid Vermorgen – KSC Lokeren-Temse: Interview

Arvid Vermorgen Temse Lokeren

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Arvid Vermorgen

Huidige club: KSC Lokeren-Temse
Vorige Club: Waasland-Beveren
Geboortedatum: 26-06-2009

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-23T10:20:33+01:00

Alvorens we aan het echte interview beginnen, willen we toch even kwijt dat we Arvid al een tijdje kennen. Nog voor het bestaan of het idee van Prostar kennen we Arvid als een doelman die elke training, elk vrij moment of elke wedstrijd met volle teugen geniet van het doelman zijn, maar dit is hoe zijn verhaal begon. Als 5 jarige is Arvid Vermorgen net zoals velen onder ons beginnen voetballen bij zijn plaatselijke voetbalclub Bornem. Zo herinnert hij zich nog heel goed dat de trainer aan heel de groep vroeg wie doelman wilde worden en iedereen zijn hand opstak. Van deze hele groep was Arvid de enige die na een paar weken nog steeds in de goal stond. Een beetje met de paplepel meegeven? Arvid heeft nooit iets anders willen doen, eens doelman, altijd doelman!

Welke keepers bewonder je?2020-12-23T10:19:02+01:00

Moeilijk om een naam op te kleven, je kan op youtube naar de beste doelmannen zoeken en dan daar eentje uitkiezen, maar zijn dit voor Arvid daarom de beste doelmannen? Elke keeper heeft zijn kwaliteiten en er zijn dan ook zoveel goede keepers, allemaal topatleten maar jonge keepers zoals Dean Henderson en Jordan Pickford dragen toch zijn voorkeur. Beide coachen goed, voetballen mee en zijn goed op hun lijn. En laat ons ook eerlijk zijn ook met een geweldige persoonlijkheid op het veld.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-23T10:20:13+01:00

Coaching het punt waar de trainers zoveel keepers telkens weer attent op moeten maken. Als keeper heb je dan ook het volledige spel voor je en kan je uw ploegmaten het beste coachen en bijsturen waar nodig. Het is niet zoals veel spelers denken dat je als doelman niet hoeft te bewegen. Wij als doelmannen moeten steeds van links naar rechts, naar voor of terug naar achteren bewegen om aanspeelbaar te zijn en om mee te kunnen voetballen. Maar wat de mensen onthouden zijn uiteraard de goede reddingen die we maken.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-23T10:22:06+01:00

Keeper zijn is een vak apart ook volgens Arvid Vermorgen. Niet alleen moet je mentaliteit en concentratie steeds met volle overgave en voor de 100% zijn, want elke bal die je richting uitkomt hoe moeilijk ook wil je het beste van jezelf kunnen geven om die bal toch uit je doel te houden. Omgaan met tegenslag zoals een bal binnen laten waarvan je weet dat je die had kunnen pakken, knop omdraaien en toch de rest van de wedstrijd geconcentreerd blijven.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-23T10:22:23+01:00

Arvid Vermorgen speelde al op erg jonge leeftijd op elite niveau, buitenlandse toernooien tegen grote ploegen en werd zelfs een paar keer uitgeroepen tot keeper van het toernooi. Toch is het Elite wereldje ook voor jongere kinderen een harde wereld. Net zoals bij ons in de volwassenen wereld ben je daar een nummer die vervangbaar is. Helaas maar het is de harde realiteit. Je moet doorheen de jaren steeds opnieuw een trainer en keeperstrainer hebben die 100% in u geloofd. Soms is het elke keer opnieuw moeten “vechten” voor je plaats om je te bewijzen op heel jonge leeftijd ontzettend zwaar en verlies je soms het plezier waarom je dit al jaren doet. Daarom is het is daar belangrijker de juiste mensen te kennen en niet het sportieve. Arvid heeft daarom gekozen om voor het nieuwe seizoen op het IP niveau uit te komen.  Zijn nieuwe team heeft 100% vertrouwen in hem en zal hem dan ook zeer zorgvuldig en specifiek begeleiden naar de toekomst. Een verademing om even geen nummer meer te zijn en te weten dat alle mensen van je nieuwe club zoveel om je geven.

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-23T10:22:59+01:00

Op elite niveau zijn het vaak toch al verplaatsingen waar je snel een uur en soms langer voor onderweg bent. Daarom is belangrijk om je als keeper reeds in de auto of bus beginnen te focussen op je wedstrijd. Op deze manier komt Arvid alvast met volle concentratie in de kleedkamer en is de focus op de opwarming nog groter. Een goede opwarming is zeker zo belangrijk voor een doelman.

Eenmaal de opwarming erop zit worden de keepershandschoenen goed vochtig gemaakt zodat ze een goede grip hebben als de wedstrijd begint.

En hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-23T10:23:22+01:00

Vroeger minstens 6 paar, nu 4 paar

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2020-12-23T10:24:00+01:00

Elite Armour was het merk en model wat Arvid snel ontdekte in het verleden. Het was één van de eerste handschoenen die op de markt kwam met een goede duurzaamheid op kunstgras en toch nog een kwalitatieve grip.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-23T10:24:19+01:00

Zoals reeds eerder aangegeven kennen we Arvid Vermorgen al langer dan het ontstaan van Prostar. Daarom was het voor ons ook snel gekozen om aan Arvid te vragen of hij de handschoenen van Prostar wou testen. De eerste paren van het zwart model hadden nog een probleem waardoor de verf vrij snel afging, maar ondertussen met de volgende paren is dat probleem ook weer netjes opgelost en blijven ze mooi zwart.  De handschoenen van Prostar worden niet verkocht onder de noemer “kunstgras keepershandschoenen”, maar moeten zeker qua duurzaamheid niet onderdoen voor de Elite Armours waar hij in het verleden mee aan de slag ging. Daarbij is de grip ook beter en aan een veel lagere prijs. Dat zijn 2 vliegen in 1 klap.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-23T10:24:48+01:00

Je moet kunnen voetballen, coachen en elke bal kunnen pakken, de verwachting van ploegtrainers, ploegmaats en mensen aan de kant zijn soms onrealistisch en daar moet je mentaal tegen kunnen. Alleen mensen die tussen die palen hebben gestaan weten wat het is, keeper zijn.

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2020-12-23T10:25:06+01:00

Eigenlijk is het belangrijkste plezier hebben, stap per stap beter worden zonder druk!

Arvid Vermorgen of de Arend koos voor de volgende modellen

Arvid aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top