Online Shop

april 30, 2020

Arno De Smeth – RWDM : Interview

Arno De Smeth RWDM

Ambassadeur worden

Leef je voor voetbal, sta je altijd open voor iets nieuws en wil je met ons meedenken over de ontwikkeling van onze producten? Meld je dan aan als ProStar-ambassadeur! Speel als eerste met onze producten, ontvang exclusieve kortingen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Je zal de eerste zijn die met onze producten speelt.

  • Je ontvangt een exclusieve korting

  • Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten.

Meer informatie

Arno De Smeth

Huidige club: RWDM
Vorige Club: SK Halle-Pepingen
Geboortedatum: 01/03/2005

Hoe heb je besloten om te gaan voetballen, en met name als keeper?2020-12-23T00:57:22+01:00

Arno De Smeth momenteel aan de slag als doelman van de U15 bij RDWM heeft de voetbalmicrobe op school te pakken gekregen. Zoals bij zovelen worden de pauzes opgevuld met enkele potjes voetbal, waar Arno dan ook steeds bij van de partij was. Omdat het zo leuk was moest hij het voorstel toch eens aan zijn papa doen of deze hem niet wou inschrijven bij een voetbalclub zodat het voetballen zich niet enkel zou beperken tot de pauzes op school.

Welke keepers bewonder je?2021-02-20T18:46:53+01:00

Marc-André Ter stegen één van de grote idolen van Arno moeten we uiteraard niet meer helemaal uitleggen. Dit was namelijk ook het idool van Seppe Van Maele van KV Oostende. Een ander idool van Arno is Jan Oblak. Een naam die nog niet zoveel gevallen is, maar die ons ook niet meteen verbaasd bij hem. Wij zien namelijk een beetje hetzelfde type keeper in Arno als Oblak. Beide hebben een mooie gestalte wat mooi meegenomen is als keeper, maar ook de techniek, de concentratie en vooral reflexen doen zeker naar elkaar verwijzen.

Hoe zou je jezelf definiëren als een keeper?2020-12-23T00:59:24+01:00

Coaching het woord dat vele trainers en keeperstrainers in de mond halen tijdens de jaarlijkse evaluaties. Velen onder ons hebben hier vaak bang van om dit te doen omdat ze denken iets verkeerd zouden zeggen. Arno De Smeth probeert deze angst naast zich neer te leggen en zijn verdedigers zoveel mogelijk te helpen met het coachen. Uiteraard de balvastheid die hij heeft helpt natuurlijk ook een groot stuk in het vertrouwen dat hij overbrengt op zijn ploeggenoten.

Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit die een keeper moet hebben?2020-12-23T00:59:48+01:00

Als doelman moet je heel de tijd geconcentreerd zijn, want de tegenstander kan op elk onverwacht moment op doel trappen. Zelfs wanneer je het niet verwacht. Dat zie je vaak bij jongere keepers, dat ze niet de juiste houding aannemen omdat ze denken dat de tegenstander toch niet op doel kan schieten, maar een goede tip, wees altijd voorbereid en ga er zeker vanuit dat de tegenstander van om het even welke positie op doel kan schieten.

Verwachtte je dat je carrière als doelman zo zouden lopen als dat ze momenteel doet?2020-12-23T01:00:16+01:00

Keeper zijn is begonnen als een hobby omdat ik het leuk vond op school, maar omdat de trainingen steeds met plezier en vol overgave zijn heeft Arno De Smeth steeds stap voor stap kunnen opbouwen naar dit niveau. En geef toe RWDM speelt momenteel op het 3 na hoogste niveau in België (1ste amateur). Wie droomt er niet van?

Hoe bereid je je persoonlijk en je handschoenen voor op een wedstrijd?2020-12-23T01:00:45+01:00

Vroeg gaan slapen de dag voor de wedstrijd zou voor ieder van ons zo moeten zijn. Zo ben je niet alleen meer gefocust maar is het ook belangrijk om snellere reflexen uit te voeren indien deze nodig mochten zijn. Door te luisteren naar het advies van de trainer en keepertrainer probeer ik zoveel mogelijk bij te sturen waar mogelijk via het overzicht dat ik als doelman heb op het spel.

De keepershandschoenen worden altijd in een vochtige handdoek bewaard en voor de wedstrijd worden deze dan nog vochtig gemaakt zodat de poriën zich goed kunnen openzetten voor de beste grip.

hoeveel handschoenen draag je meestal per jaar?2020-12-23T01:01:26+01:00

Ongeveer 3 à 4 paar per jaar

Met welke merken speelde je voor je Prostar hebt ontdekt?2020-12-23T01:01:52+01:00

Adidas het merk van heel wat grote en bekende keepers. Niet alleen bij Neuer in Bayern of De Gea in Manchester United waren de adidas handschoenen terug te vinden, maar ook in de sporttas van Arno De Smeth.

Waarom ben je met ProStar gaan spelen of speel je er nu nog bij en ben je niet terug naar een bekend merk gegaan?2020-12-28T12:02:23+01:00

Vaak ga je handschoenen kopen omdat je uw grote idolen ermee ziet spelen en er dus ook vanuit gaat dat deze wel top zullen zijn. Dat vertaald zich ook meestal in de prijs die toch behoorlijk oploopt als je meerdere paren per jaar moet hebben. Na dat ik de handschoenen van Prostar gebruikt had merkte ik meteen de super goede grip die ze hebben en ze zijn dan ook nog maar eens de helft van veel andere merken voor diezelfde kwaliteit.

Wat is het moeilijkste voor een keeper?2020-12-23T01:02:44+01:00

Als keeper moet je niet enkel ballen kunnen pakken dat wisten we natuurlijk al allemaal. Dat we ook veel met onze voeten moeten kunnen is niets nieuw onder zon, maar als doelman moet je ook met veel meer stress overweg kunnen dan een gewone veldspeler. Elke fout die je als doelman maakt is dan ook door iedereen gezien, probeer daarom zoveel mogelijk juiste beslissingen te nemen. Liefst ook indien mogelijk zonder al te veel risico’s.

Tot slot, Welk advies zou je geven aan een jonge keeper?2020-12-23T01:03:13+01:00

Hard werken, er veel voor doen, in jezelf geloven en je ook goed verzorgen.

De mogelijkheid om vaak een ongelofelijke, schijnbaar onmogelijke, reflex uit te voeren is wat een goede keeper scheidt van een grote keeper. Het zijn die scherpe reflexen die de keepers in staat stellen om in de loop van een seizoen een punten te pakken voor hun team. Wil jij die doelman zijn en wil je weten hoe je deze kan verbeteren ?

Reflexen van een keeper, hoe kan je ze verbeteren?

Arno De Smeth koos voor de volgende modellen

Arno aarzelt niet en kiest voor de beste betaalbare kwaliteit op de markt. Geen compromissen op het gebied van kwaliteit of prijs. Hij kiest onder andere voor de volgende modellen. Wilt u ook met deze professionele keepershandschoenen aan de slag?

Laat een opmerking achter

Go to Top